Mire jó a datolya?
Ez a különleges, édes gyümölcs igen értékes csemege, melyet szokás a sivatag kenyerének is nevezni. Cukortartalma magas, azonban zsírtartalma alacsony, koleszterin- és nátriummentes. Kiemelkedő energiaforrás, mely bővelkedik fehérjében, ásványi anyagokban, vitaminokban, és rostban.
Fantasztikus A-, B-, C-, D-vitamin forrás, ezenkívül gazdag rézben, foszforban, vasban, káliumban, kalciumban, kénben, cinkben, magnéziumban, mangánban. Magas rosttartalmának hála serkenti, támogatja az emésztést.
Vértisztító, javít a vérszegénységen, jótékonyan hat a koleszterinszintre, erősíti az idegrendszer működését, pajzsmirigy alulműködés esetén is jó hatása lehet. Fogyasztásával akár a szülésre is kedvezően tudunk hatni, nem utolsó sorban pedig általánosan elmondható, hogy a bőrünkkel is csodát tesz, a bőr rugalmasabbá válik, csökkennek a ráncok, sőt, akár a sebek, vágások gyógyulását is fokozza a datolyából nyert olaj.
A datolyát azonban nem csak nyersen vagy aszalva fogyaszthatjuk, hanem készítenek különféle termékeket belőle. A datolya szirup és a datolya paszta egyre ismertebb készterméke a gyümölcsnek, áldásos hatásának köszönhetően pedig nem csak ismertsége, de népszerűsége is növekszik.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.