window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-Y57Z5RL63P');
Natur Tanya Szerves szelén 100mcg – 60db

Natur Tanya Szerves szelén 100mcg – 60db

1590 Ft

26,5 Ft / db

Magas hatóanyag tartalmú, tablett­ánként 100 µg esszenciális, szerves kötésű, magas biohasznosulású szelén tartalommal (L-szeleno-metionin formában). A szerves szelén hozzájárul a pajzsmirigy és az immunrendszer egészséges működéséhez, a haj és köröm normál állapotának fenntartásához, antioxidáns hatás révén a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.

2024. 01. 11.

60 db (60 napra elegendő mennyiség)

Pajzsmirigy + Immun- és Sejtvédelem

A Natur Tanya® Szerves Szelén, magas hatóanyagtartalmú készítmény, a benne található szerves szelénnek bizonyítottan jobb a biohasznosulása, a szervetlen szelén formákkal (nátrium-szelenit, nátrium-szelenát) összehasonlítva.

Az organikus (szerves) szelén…

  • Hozzájárul a PAJZSMIRIGY és az IMMUNRENDSZER egészséges működéséhez
  • Hozzájárul a HAJ és a KÖRMÖK normál állapotának fenntartásához
  • ANTIOXIDÁNS hatásának köszönhetően, hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez
  • A szelén reprodukciós rendszert érintő hatása, az, hogy részt vesz a normál SPERMAKÉPZŐDÉSBEN
  • Mérsékli a higany, a kadmium és az ezüst mérgező hatását. (nehézfémekhez kötődik, amelyek így kiürülnek a szervezetből). Tanulmányok azt mutatják, hogy a szelén 1:1 arányban kötődik a higanyhoz.

A szelén esszenciális tápanyag (ásványi anyag)

A szelén egyike az „esszenciális” tápanyagoknak, ami azt jelenti, hogy az emberi szervezet nem képes maga előállítani, azt élelmiszerekkel kellene felvennünk. És, hogy miért csak kellene?
Mert a kilúgozott földek szeléntartalma – különösen Európában – drasztikusan csökkent az elmúlt 60 évben, így az élelmiszerekkel elfogyasztott szelén mennyisége kevesebb, mint a felére esett vissza (az ivóvíznek gyakorlatilag nincs jelentős mennyiségű szelén tartalma). Ez gondot is jelent az egészségügyi szakembereknek, akik az élelmiszerek, illetve a talaj szelénpótlását már 2005 óta szorgalmazzák…

Csakis szerves, biológiailag aktív organikus minőségű szelént válassz!

Szelén kiegészítők szedésével biztosíthatjuk a megfelelő szelénbevitelt, de azért vannak különbségek. A szelén többféle formában létezik; ilyen például az l-szeleno-metionin (organikus, szerves szelén), nátrium-szelenit és nátrium-szelenát vagy például nátrium-hidrogén szelenit formában.

A szelenit és a szelenát nem más, mint a szelén szervetlen formái, felszívódási rátájuk kisebb hatásfokú mint a szerves szelén forma esetében, ráadásul a szervetlen szelénformák sajnos magukban hordozzák a szelénmérgezés eshetőségét is.

Tudtad a szelénről, hogy?

  • Több európai országban élő emberek nem rendelkeznek a szelenoproteinek optimális működéséhez szükséges szelénszinttel, a táplálkozási ajánlások által javasolt mennyiségeket nem érik el
  • A vérből bizonyos módszerekkel meg lehet határozni a szelénszintet (szelénellátottságot), a szakirodalom szerint a vérplazma összes szeléntartalmának optimális értéke 80-150 μg/l, viszont 90 μg/l feletti vérplazma szelénszint kizárólag L-szelenometionin bevitellel érhető el.
  • A szerves L-szelenometionin felezési ideje 2,5x több, mint a szervetlen szelenit forma esetében; ez azt jelenti, hogy a szerves szelén nemcsak hogyan jobban felszívódik, de sokkal tovább is a szervezetben marad
  • Mind a rövid távú, mind a hosszú távú L-szelenometionin bevitel növeli a szelén plazma biomarkereinek a jelenlétét

Összetevők: tömegnövelő szer (szorbit), L-szelenometionin készítmény [kalcium-foszfátok, szerves szelén (L-szelenometionin)] csomósodást gátló anyag (zsírsavak magnéziumsói).

Adagolási javaslat: Napi 1 tabletta, bő vízzel lenyelve.

Adagolás időtartam: Minimum 60 nap, maximum 120 nap.

Hatóanyag a napi adagban (1 tablettában)
Szerves szelén (L-szelenometioninból) 100 µg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Natur Tanya Szerves szelén 100mcg – 60db” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Miért érdemes tőlünk vásárolni?

Title