A Herbafulvo-ról általában
Az esszencia egy teljes mértékben magyar találmány, amelyet Mester Károly agrármérnök fejlesztett ki. Az ital összetevői a modernkori ember, és a modernkori problémákból kialakuló betegségek megelőzésére és kezelésére fókuszál. Az ember élete, életmódja és táplálkozása rengeteget változott az elmúlt pár évtizedben, amihez evolúciósan nem adaptálódott. Éppen ezért nagyon könnyen megborul a természetes egyensúly a szervezetünkben, kiváltképp a bélflóránkban, ami az immunrendszerünk egyik alapja.
A magyar feltaláló ezt vizsgálta, és ennek megfelelően alkotta meg a Herbafulvo essenciát, azaz arginin-fulvosav gyógynövényi komplexet. Az ital hatóanyagait öt modulba csoportosítja Mester Károly, melyek mindegyike létfontosságú a szervezetünk számára.
Miből áll a Herbafulvo?
A komplex gyógynövényi hatóanyagai a jótékony bélbaktériumok működését és szaporodását segítik elő, védik a gyomor- és bélnyálkahártyát, serkentik az emésztést, regenerálják a májat és a vesét, támogatják az érrendszert, emellett pedig hasznos vitaminokat és gyulladáscsökkentő anyagokat juttatnak a szervezetbe. Olyan növények kaptak helyet a komplexben, mint a fekete áfonya levél, édeskömény. ánizs, csipkebogyó, mezei sóska, nagy csalán és máriatövis.
A gyógynövények mellett az ital lelke a fuvolsav L-arginin komplex, mely a nitrogén-monoxid termelésben játszik szerepet, ez pedig a hajszálér hálózat oxigénszállításának nélkülözhetetlen molekulája. További összetevők a sóiszapos parajdi só, mely 84 féle hasznos mikroelemet tartalmaz és szabályozza a sejtek ozmotikus nyomását, illetve az almapektin, ami nem más, mint egy prebiotikum, vagyis rost táplálék a hasznos bélflórának, a probiotikumoknak.
Milyen problémákra fogyasszunk Herbafulvo italt?
Az étrend-kiegészítő italnak számos jótékony hatása van az emberi szervezetre, elsősorban a keringési rendszert, az emésztési szervrendszert, a májat, a vesét, és közvetetten az immunrendszert támogatja, regenerálja.
A Herbafulvo kimagasló élettani hatásai a következők:
- A hajszálerek oxigénellátásának növelésével jótékonyan hat a vérnyomásra.
- Támogatja a bélflórát, megszünteti a bélproblémákat, pl. a hasmenést, székrekedést, puffadást, de jótékonyan hat az áteresztő bélszindrómára is, csökkentve az autoimmun tüneteket.
- Mivel a hasznos bélflórát támogatja, erősíti az immunrendszert, a betegségekkel szemben ellenállóbak leszünk, könnyebben felgyógyulunk, és még a daganatos megbetegedések kockázata is csökkenhet a rendszeres fogyasztással.
- Szintén rákmegelőző hatású tulajdonsága, hogy serkenti a védekező fehérvérsejtek termelődését, melyek felfalják vagy ellenanyaggal pusztítják el a vírusokat, tumorsejteket.
- Mivel stabilizálja a vércukrot, megelőzhető vele az inzulinrezisztencia, és a cukorbetegség.
- Serkenti a sebgyógyulást, roboráló hatású, gyulladáscsökkentő.
- Jótékonyan hat a hormonháztartásra, segíthet potenciazavar és menstruációs zavar esetén is.
- A májat támogatva fokozza a méregtelenítést.
- Reumás, és ízületi fájdalmak csökkentésében, megszüntetésében is a segítségünkre lehet.
- Csökkentheti a fáradékonyságot, ingerlékenységet.
A Karib-szigeteken őshonos, papaya- vagy dinnyefa, ma a trópusok egyik legelterjedtebb haszonnövénye. A japánok a papaya levét emésztési zavarok kezelésére használták.
A papayafa levele a növény legértékesebb része. A levél igen gazdag papainban, enzim tartalma 15-szöröse az érett gyümölcsének.
A tizenkilencedik századi amerikai orvosok a papaya levelet tea formájában használták az emésztési zavarok kezelésére.
A levélben és a levélszárban levő papain és a chymopapayn, a legfontosabb hatású enzimjei a papayának. A papaya enzimjei képesek helyettesíteni a pepszint, kompenzálni az amiláz, a lipáz és a proteáz hiányát, amikor sérül a hasnyálmirigy enzim termelése.
Hatékonyságát a belekben uralkodó aktuális pH nem befolyásolja hátrányosan, semleges és enyhén lúgos kémhatáson is jól katalizál. Ez a tulajdonsága különösen hasznos, amikor sósav- hiány van a bélcsatornában. A papaint a legerősebb fehérje emésztő enzimként tartják számon. A papaya rendkívüli hatékonysága az enzimaktivitásban rejlik. A papain enzim saját tömegének 35-szörösét kitevő fehérje lebontására képes.
A papain akkor tud segíteni, amikor a fehérjebontó-enzimtermelés elégtelen, és párhuzamosan gyomorsav-hiány is van a szervezetben. A rosszul emésztett fehérje bomlásnak indul az emésztőrendszerben, így hozzájárul ahhoz, hogy a szervezetben önmérgező, nem kívánatos anyagok pl. biogén aminok képződnek.
A papain, amely a legfontosabb és legerősebb hatású enzimje a papayának, a pepszint és a pankreatint meghaladó mértékben segíti az emésztést. Hatékonyságát a belekben uralkodó aktuális kémhatás (pH) nem befolyásolja hátrányosan. A szakemberek a papaint a legerősebb fehérjeemésztő enzimként tartják számon. Ez elsősorban azoknak fontos, akik fehérjebontó-enzimtermelés elégtelenségben, vagy gyomorsav-hiányban szenvednek.
A papaya levél tea jól kezeli a fermentatív emésztési zavarokat, megszünteti a gyomorégést. Hatékonyan lebontja a búzaglutént és a szénhidrátokat. Természetes emésztési segédanyagként a papaya levél kiválóan alkalmas az emésztési zavarok kezelésére, és rendkívül hasznos a gyomor-bél traktus bármilyen zavarára. A papaya enyhíti az akut prosztata gyulladást, és nagyon hasznos lehet a jóindulatú prosztata hipertrófia (BPH) és a herpes simplex vírus kezelésében.
A papaya leveleket, mint gyógynövényt használják a férgek és más paraziták kezelésére. A papaya az intestinalis paraziták elleni küzdelemben elősegítheti az egészséges emésztőrendszert. A „Journal of Medicinal Food” 2007. májusi kiadásában közzétett tanulmány szerint a papayát bélféreghajtásnál, bélfertőzéseknél kiegészítő kezelésként javasolják fogyasztani.
A papaya levél béta-karotint, kalciumot, karpaint, zsírokat, flavonolokat, niacint, papint, tannint és C-vitamint tartalmaz nagy koncentrációban.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.