Mester és Major Herbafulvo Prémium esszencia papaya kivonattal és inulinnal – 750ml

Mester és Major Herbafulvo Prémium esszencia papaya kivonattal és inulinnal – 750ml

7390 Ft

9,85 Ft / ml

Kézműves, gyógynövény, fulvosav, arginin, parajdi só almapektin papayalevél-kivonat és inulin tartalmú étrendkiegészítő. A Herbafulvo essencia Prémium Papaya kivonattal minden összetevője és annak mennyisége megegyezik a Herbafulvo essencia Prémium összetevőivel, egy lényegi eltérés van: papaya levél kivonattal van kiegészítve.

A kedvezőbb hatás és íz érdekében a Herbafulvo essencia Papaya Prémium összetétele az alábbiak szerint módosult:

  • Inulint tartalmaz (Az inulinok természetben előforduló poliszacharidok, melyek számos növényfajban megtalálhatóak.)
  • hisztamin érzékenyek is fogyaszthatják (Neurotranszmitter, részt vesz a szervezet immunválaszának kialakításában, illetve a gyulladási folyamatokban.) Hisztamin-intolerancia akkor alakul ki, ha valakinek elégtelen a hisztaminbontó kapacitása (képessége). Ilyenkor allergiához hasonló tünetek, hasi panaszok, fejfájás jelentkezhetnek.
  • kálium-szorbátra érzékenyek is fogyaszthatják (A kálium-szorbát (E202) tartósítószer, a szorbinsav sója. Sok területen használják, többek között az élelmiszer-, a bor- és a kozmetikai iparban.)
  • nikotinsav-amidot tartalmaz (A nikotinamid, másik nevén niacinamid, a niacin (B3 vitamin) amidja. A niacinamid a B-3 vitamin származéka és az arthritis kezelésében használják, mivel segíti a porcképződést. A VIII. Magyar Gyógyszerkönyvben Nicotinamidum néven hivatalos.)

750 ml (18 napra elegendő mennyiség)

2 darabtól3 darabtól
7390 Ft 7270 Ft7390 Ft 7150 Ft

A Herbafulvo-ról általában

Az esszencia egy teljes mértékben magyar találmány, amelyet Mester Károly agrármérnök fejlesztett ki. Az ital összetevői a modernkori ember, és a modernkori problémákból kialakuló betegségek megelőzésére és kezelésére fókuszál. Az ember élete, életmódja és táplálkozása rengeteget változott az elmúlt pár évtizedben, amihez evolúciósan nem adaptálódott. Éppen ezért nagyon könnyen megborul a természetes egyensúly a szervezetünkben, kiváltképp a bélflóránkban, ami az immunrendszerünk egyik alapja.
A magyar feltaláló ezt vizsgálta, és ennek megfelelően alkotta meg a Herbafulvo essenciát, azaz arginin-fulvosav gyógynövényi komplexet. Az ital hatóanyagait öt modulba csoportosítja Mester Károly, melyek mindegyike létfontosságú a szervezetünk számára.

Miből áll a Herbafulvo?

A komplex gyógynövényi hatóanyagai a jótékony bélbaktériumok működését és szaporodását segítik elő, védik a gyomor- és bélnyálkahártyát, serkentik az emésztést, regenerálják a májat és a vesét, támogatják az érrendszert, emellett pedig hasznos vitaminokat és gyulladáscsökkentő anyagokat juttatnak a szervezetbe. Olyan növények kaptak helyet a komplexben, mint a fekete áfonya levél, édeskömény. ánizs, csipkebogyó, mezei sóska, nagy csalán és máriatövis.

A gyógynövények mellett az ital lelke a fuvolsav L-arginin komplex, mely a nitrogén-monoxid termelésben játszik szerepet, ez pedig a hajszálér hálózat oxigénszállításának nélkülözhetetlen molekulája. További összetevők a sóiszapos parajdi só, mely 84 féle hasznos mikroelemet tartalmaz és szabályozza a sejtek ozmotikus nyomását, illetve az almapektin, ami nem más, mint egy prebiotikum, vagyis rost táplálék a hasznos bélflórának, a probiotikumoknak.

Milyen problémákra fogyasszunk Herbafulvo italt?

Az étrend-kiegészítő italnak számos jótékony hatása van az emberi szervezetre, elsősorban a keringési rendszert, az emésztési szervrendszert, a májat, a vesét, és közvetetten az immunrendszert támogatja, regenerálja.

A Herbafulvo kimagasló élettani hatásai a következők:

  • A hajszálerek oxigénellátásának növelésével jótékonyan hat a vérnyomásra.
  • Támogatja a bélflórát, megszünteti a bélproblémákat, pl. a hasmenést, székrekedést, puffadást, de jótékonyan hat az áteresztő bélszindrómára is, csökkentve az autoimmun tüneteket.
  • Mivel a hasznos bélflórát támogatja, erősíti az immunrendszert, a betegségekkel szemben ellenállóbak leszünk, könnyebben felgyógyulunk, és még a daganatos megbetegedések kockázata is csökkenhet a rendszeres fogyasztással.
  • Szintén rákmegelőző hatású tulajdonsága, hogy serkenti a védekező fehérvérsejtek termelődését, melyek felfalják vagy ellenanyaggal pusztítják el a vírusokat, tumorsejteket.
  • Mivel stabilizálja a vércukrot, megelőzhető vele az inzulinrezisztencia, és a cukorbetegség.
  • Serkenti a sebgyógyulást, roboráló hatású, gyulladáscsökkentő.
  • Jótékonyan hat a hormonháztartásra, segíthet potenciazavar és menstruációs zavar esetén is.
  • A májat támogatva fokozza a méregtelenítést.
  • Reumás, és ízületi fájdalmak csökkentésében, megszüntetésében is a segítségünkre lehet.
  • Csökkentheti a fáradékonyságot, ingerlékenységet.

A Karib-szigeteken őshonos, papaya- vagy dinnyefa, ma a trópusok egyik legelterjedtebb haszonnövénye. A japánok a papaya levét emésztési zavarok kezelésére használták.

A papayafa levele a növény legértékesebb része. A levél igen gazdag papainban, enzim tartalma 15-szöröse az érett gyümölcsének.
A tizenkilencedik századi amerikai orvosok a papaya levelet tea formájában használták az emésztési zavarok kezelésére.

A levélben és a levélszárban levő papain és a chymopapayn, a legfontosabb hatású enzimjei a papayának. A papaya enzimjei képesek helyettesíteni a pepszint, kompenzálni az amiláz, a lipáz és a proteáz hiányát, amikor sérül a hasnyálmirigy enzim termelése.

Hatékonyságát a belekben uralkodó aktuális pH nem befolyásolja hátrányosan, semleges és enyhén lúgos kémhatáson is jól katalizál. Ez a tulajdonsága különösen hasznos, amikor sósav- hiány van a bélcsatornában. A papaint a legerősebb fehérje emésztő enzimként tartják számon. A papaya rendkívüli hatékonysága az enzimaktivitásban rejlik. A papain enzim saját tömegének 35-szörösét kitevő fehérje lebontására képes.

A papain akkor tud segíteni, amikor a fehérjebontó-enzimtermelés elégtelen, és párhuzamosan gyomorsav-hiány is van a szervezetben. A rosszul emésztett fehérje bomlásnak indul az emésztőrendszerben, így hozzájárul ahhoz, hogy a szervezetben önmérgező, nem kívánatos anyagok pl. biogén aminok képződnek.

A papain, amely a legfontosabb és legerősebb hatású enzimje a papayának, a pepszint és a pankreatint meghaladó mértékben segíti az emésztést. Hatékonyságát a belekben uralkodó aktuális kémhatás (pH) nem befolyásolja hátrányosan. A szakemberek a papaint a legerősebb fehérjeemésztő enzimként tartják számon. Ez elsősorban azoknak fontos, akik fehérjebontó-enzimtermelés elégtelenségben, vagy gyomorsav-hiányban szenvednek.

A papaya levél tea jól kezeli a fermentatív emésztési zavarokat, megszünteti a gyomorégést. Hatékonyan lebontja a búzaglutént és a szénhidrátokat. Természetes emésztési segédanyagként a papaya levél kiválóan alkalmas az emésztési zavarok kezelésére, és rendkívül hasznos a gyomor-bél traktus bármilyen zavarára. A papaya enyhíti az akut prosztata gyulladást, és nagyon hasznos lehet a jóindulatú prosztata hipertrófia (BPH) és a herpes simplex vírus kezelésében.

A papaya leveleket, mint gyógynövényt használják a férgek és más paraziták kezelésére. A papaya az intestinalis paraziták elleni küzdelemben elősegítheti az egészséges emésztőrendszert. A „Journal of Medicinal Food” 2007. májusi kiadásában közzétett tanulmány szerint a papayát bélféreghajtásnál, bélfertőzéseknél kiegészítő kezelésként javasolják fogyasztani.

A papaya levél béta-karotint, kalciumot, karpaint, zsírokat, flavonolokat, niacint, papint, tannint és C-vitamint tartalmaz nagy koncentrációban.

Felhasználása: Az italkomplexet gyermekek és felnőttek egyaránt fogyaszthatják, ellenjavallat vagy mellékhatás nincs, akár élethosszig is iható. A napi ajánlott fogyasztási mennyiség 40 ml, azaz 4 centiliter. A napi adagot célszerű reggel, vagy két egyenlő részben elosztva, reggel és este étkezés után ivóvízbe, teába keverve, vagy önmagában fogyasztva használni. Lehet a napi ivóvíz mennyiségbe keverve folyamatosan fogyasztani.

Összetétel a termék javasolt napi adagjában:
· Rumex acetosa L. Mezei sóska (Rumicis fructus) 316 mg/40 ml,
· Urtica dioica L. Nagy csalán (Urticae folium) 316 mg/40 ml,
· Matricaria recutita L. Orvosi székfű (Chamomillae anthodium (flores) 632 mg/ 40 ml,
· Salvia officinalis L. Orvosi zsálya (Salviae folium) 158 mg/40 ml,
· Vaccinium myrtillus L. Fekete áfonya (Myrtilli folium) 316 mg/40 ml,
· Foeniculum vulgare Mill. Édeskömény (Foeniculum fructus) 126 mg/40 ml,
· Pimpinella anisum L. Ánizs (Anisi fructus) 126 mg/40 ml,
· Silybum marianum L. Máriatövis (Cardui mariani fructus) 900 mg/40 ml,
· Rosa canina L. Vad rózsa (Cynosbati pseudofructus cum seminibus) 108 mg/40 ml,
· Fulvosav (Fulvic acid) 3.360 mg/40 ml,
· Almapektin (Pupillam pectin) 528 mg/40 ml,
· Parajdi natur só 192 mg/40 ml
· Arginin 217 mg/40 ml,
· Lecitin (napraforgó) 25 mg/40 ml,
· Citromsav 100 mg/40 ml,
· Tejsav 256 mg/40 ml,
· Steviol – glikozid 0,13 mg/40 ml,
· Káliumszorbát 8 mg/40 ml.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Mester és Major Herbafulvo Prémium esszencia papaya kivonattal és inulinnal – 750ml” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Miért érdemes tőlünk vásárolni?

Title