window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-Y57Z5RL63P');
WTN Multivitamin komplex – 30 adag

WTN Multivitamin komplex – 30 adag

14000 Ft

466,66 Ft / adag

Aktív vitaminok, kitűnő biohasznosulású ásványi anyagok és nyomelemek egyben – minden, amire naponta szükséged lehet!

Ha fontos az egészséged és nem elégszel meg az egykapszulás multivitaminok elenyésző hatóanyagtartalmával, akkor válaszd a WTN Multivitamin komplex készítményét, ami nem csak placeboként, hanem ténylegesen is működik, vagyis minden számodra szükséges mikrotápanyag benne van, olyan módon, hogy minden fel tudjon szívódni és tudjon hasznosulni. A termék fejlesztésénél a biológiai hasznosulás, a termék hatékonyságának maximalizálása volt a fő szempont!

2023. 12. 10.

30 adag

Miben abszolút előremutató a WTN Multivitaminja?

A különböző mikrotápanyagok között gyakran igen erős verseny folyik a felszívódásért és a későbbi hasznosulásért. A legtöbb gyártó csak a szinergiákat hangsúlyozza, de a gyakorlatban meghatározóak az egymást gátló (ún. antagonista) hatások is! A WTN Multivitamin más, „hagyományos” multivitaminokkal ellentétben figyel ezekre az antagonista hatásokra! A fejlesztésénél közel ezer tudományosan feltárt kölcsönhatást vettünk figyelembe.

WTN Hatástöbbszöröző Eljárás™-nak neveztük el ezt a módszert, amely értelmében, időben elkülönítve jut a szervezet az egymáshoz képest antagonista hatású mikrotápanyagokhoz, így minimalizálva a felszívódás és a biohasznosulás során fellépő gátló hatásokat. Ez pedig nagymértékben megnöveli az összetevők hasznosulását.

Összességében ez a magyarázat arra, hogy a WTN Multivitamin miért négy különböző termékből tevődik össze, a négy termék összetétele miért különböző, és miért kell ezeket időben elkülönítve bevenni (a mi javaslatunk, hogy reggel, délben és este).

Nagy biohasznosulású molekulaformák kiválasztása és használata

Vitaminok
Ha egy vitamint aktív és koenzimformában pótlunk, akkor a hasznosulás gyakorlatilag biztos. Ha a vitamin inaktív formában van, akkor azt a szervezetnek konvertálnia kell, amihez további anyagok egyidejű jelenlétére van jellemzően szükség. A végeredmény megjósolhatatlan, hiszen ha a konverzióhoz szükséges bármely enzim, ásványi anyag, nyomelem stb. hiányzik a szervezetünkből (vagy a szervezetünk máshogy priorizál, és nem ehhez, hanem egy másik folyamathoz használja fel a nyomelemkészletét), akkor ez a vitaminkonverziós folyamat nem fog megvalósulni. Egy amerikai orvos szavaival élve, ilyen esetben pl. az inaktív B-vitaminokat tartalmazó étrend-kiegészítő, csak a fogyasztójának a vizeletét drágítja.

Összességében elmondható, hogy a szervezetünket tehermentesíthetjük azáltal, hogy aktív vitaminokat biztosítunk számára. Az inaktív vitaminok aktívvá alakításának kritériumai mellett a felszívódás minőségét is szükséges figyelembe vennünk. Pl. egy gyulladt bélrendszer esetén csökkenhet a felszívódása a makro- és mikrotápanyagoknak, ezáltal csökkenhet az inaktív formában szedett vitaminkészítmények alapvetően alacsony hasznosulása is. Mindenképpen érdemes aktív formájú anyagokat bevinni kiváltképp akkor, ha már valamilyen egészségügyi probléma fennáll.

Ásványi anyagok és nyomelemek
Az ásványi-anyag és nyomelempótláshoz sokféle jól hasznosuló molekulaforma közül lehet választani. Mi olyan formákat választottunk, amelyek, többségében aminosavakkal (főleg a glicinnel) alkotott vegyületek, így a felszívódás után, amikor a molekula kettéhasad, a szervezetre jótékony hatással vannak ezek a molekularészek is, ráadásul ezek az aminosav komplexek a feszívódás során fehérjeként azonosítódnak és többek között ezért sem versenyeznek más mikrotápanyagokkal.

Természetesen kerültük a gyengén hasznosuló szervetlen vegyületeket, de az olyanokat is, amelyek ugyan népszerűek, de már közepes koncentrációban is hasmenést okozhatnak (pl. citrátok). Nem használtunk glükonátokat, pikolinátokat sem, mivel ezek nagyon stabil molekulák, ezért a szervezet gyengén tudja csak hasznosítani őket!

Bomlási folyamatok a multivitaminokban – gyakoribb, mint gondolnád!

Érdemes tudni, hogy amikor egy kapszulában/tablettában együtt van több anyag és ezek nem elég stabilak, akkor tárolás során bomlási reakciók játszódnak le, amelyek végeredményeképpen a vitaminok egy része jellemzően elbomlik. A bomlási reakciókhoz vízre és oxigénre van szükség (amitől nem véd egyetlen kapszulahéj sem), illetve valamilyen fémre, mint katalizátorra. A nyomelemek, ásványi anyagok pedig tökéletes katalizátorok lehetnek.

Konkrét példa erre, hogy az aszkorbinsav formájú C-vitamin, ami ilyen bomlási reakciókat indít el. Az ok, amiért a multivitaminok többségében mégis aszkorbinsav található, az az olcsó árban keresendő.

A WTN Multivitaminban mi nem használtunk semmilyen, reakcióképest formát, pl. aszkorbinsav helyett teljesen elreagáltatott magnézium-aszkorbátot tettünk.

Összességében tehát ebből a szempontból erősen megkérdőjelezhető azoknak a multivitaminoknak a minősége, amelyek pl. aszkorbinsav formában tartalmazzák a C-vitamint, pláne, ha a gyártástól számítva több hónap, vagy akár év is eltelt.

Mikrotápanyagok természetes közegben – WTN Fitomátrix™

Biológiai komplexitásának köszönhetően, akkor igazán hatékony egy-egy mikrotápanyag, ha minden olyan komponense jelen van, amivel a természetben is egy egységes komplexet alkot. Ezért tartjuk fontosnak, hogy akár a szintetikus úton előállított mikrotápanyagok mellett ott legyen az a mátrix, amely a hatóanyagot stabilizálni tudja és így a hatékonyságot is képes megsokszorozni. Ezért a WTN Multivitamin olyan növényi kivonatokat is tartalmaz, amelyek ezt a természetes mátrixot biztosítják, ezáltal is megnövelve az adott mikrotápanyag biohasznosulását.

Mi ezt a megoldást hívjuk WTN Fitomátrix™-nak.

Összetevők (reggeli kapszula): kolin-bitartarát, magnézium-L-laktát, krómos élesztő, L-arginin, pantetin, szelénes élesztő, magnézium-glicinát, mezei zsurló kivonat, guava gyümölcs kivonat, kalcium-D-pantotenát, magnézium-aszkorbát, moringa kivonat, mustármag kivonat, citromhéj kivonat, fehérvirágú kolibrifa kivonat, nátrium-borát, piridoxál-5-foszfát, réz-glicinát, mangó kivonat, spenót kivonat, myo-inozitol, szent bazsalikom kivonat, niacin, inozitol-hexanikotinát, annatto kivonat, cink-glicinát, aszkorbil-palmitát, L-cisztein, L-lizin, tiamin-pirofoszfát-klorid, riboflavin-5’ nátriumfoszfát, retinil-palmitát, glükózamin folát só (L-5-MTHF), nátrium-molibdát, metil-kobalamin, adenozil-kobalamin, D-biotin.

Összetevők (reggeli folyadék): tisztított víz, bio glicerin, aszkorbil-palmitát, kevert tokoferolok, gliceril citrát, gliceril laktát, gliceril linoleát, gliceril oleát, lecitin, all transz menakinon-7, kevert tokotrienolok, myo-inozitol, bio narancsolaj, tiamin-pirofoszfát-klorid, niacin, inozitol-hexanikotinát, pantetin, kalcium-D-pantotenát, szelénes élesztő, nátrium-borát, magnézium-L-laktát, réz-glicinát, magnézium-aszkorbát, kolekalciferol, riboflavin-5’ nátriumfoszfát, xanthán gumi, szódabikarbóna, bio karotenoidok, glükózamin folát só (L-5-MTHF), D-biotin, retinil-palmitát, L-lizin, metil-kobalamin, adenozil-kobalamin.

Összetevők (déli kapszula): magnézium-aszkorbát, bio barnamoszat, mikroalga kivonat, kolin-bitartarát, acerola kivonat, cink-glicinát, cékla kivonat, L-cisztein, szőlőmag kivonat, aszkorbil-palmitát, sétányrózsa kivonat, magnézium-glicinát, szelénes élesztő, L-lizin, piridoxál-5-foszfát, annatto kivonat, guava gyümölcs kivonat, myo-inozitol, retinil-palmitát, réz-glicinát, mezei zsurló kivonat, nátrium-borát, niacin, inozitol-hexanikotinát, pantetin, kalcium-D-pantotenát, L-arginin, tiamin-pirofoszfát-klorid, riboflavin-5’ nátriumfoszfát, glükózamin folát só (L-5-MTHF), nátrium-molibdát, metil-kobalamin, adenozil-kobalamin, D-biotin.

Összetevők (esti kapszula): magnézium-glicinát, mikroalga kivonat, magnézium-L-laktát, myo-inozitol, sétányrózsa kivonat, krómos élesztő, szelénes élesztő, petrezselyem kivonat, piridoxál-5-foszfát, magnézium-aszkorbát, guava gyümölcs kivonat, L-lizin, cékla kivonat, bio barnamoszat, retinil-palmitát, cink-glicinát, L-cisztein, réz-glicinát, mezei zsurló kivonat, nátrium-borát, niacin, inozitol-hexanikotinát, pantetin, kalcium-D-pantotenát, L-arginin, kolin-bitartarát, tiamin-pirofoszfát-klorid, riboflavin-5’ nátriumfoszfát, annatto kivonat, nátrium-molibdát, glükózamin folát só (L-5-MTHF), metil-kobalamin, adenozil-kobalamin, D-biotin.

Aktív komponensek koncentrációja

A-vitamin: 2028 NE / 612 mcg RE
Retinil-palmitát: 1500 NE / 454 mcg RE
Karotenoidok (organikus vöröspálma gyümölcsből): 528 NE / 158 mcg REŰ
B1-vitamin (tiamin-pirofoszfát-klorid): 8 mg
B2-vitamin (riboflavin-5’ nátriumfoszfát): 6 mg
B3-vitamin: 18 mg
Niacinból: 10 mg
Inozitol-hexanikotinátból: 8 mg
B5-vitamin: 80 mg
Pantetinből: 50 mg
Kalcium-D-pantotenátból: 30 mg
B6-vitamin (piridoxál-5-foszfátból): 30 mg
B7-vitamin (D-biotin): 600 mcg
B9-vitamin (L-5-MTHF, glükózamin folát só): 400 mcg
B12-vitamin: 180 mcg
Metil-kobalaminból: 110 mcg
Adenozil-kobalaminból: 70 mcg
Bór (nátrium-borátból): 2 mg
C-vitamin: 463 mg
Teljesen elreagáltatott magnézium-aszkorbátból: 374 mg
Aszkorbil-palmitátból: 64 mg
Acerola cseresznye kivonatból: 25 mg
D3-vitamin (kolecalciferol): 4000 NE
E-vitamin: 82,5 mg / 15,8 mg Alfa-TE**
Tokoferolok: 70,0 mg / 14,3 mg Alfa-TE**
D-alfa-tokoferol: 8,9 mg / 8,9 mg Alfa-TE**
D-béta-tokoferol: 1,5 mg / 0,8 mg Alfa-TE**
D-gamma-tokoferol: 41,1 mg / 4,1 mg Alfa-TE**
D-delta-tokoferol: 18,5 mg / 0,6 mg Alfa-TE**
Tokotrienolok: 12,5 mg / 1,48 mg Alfa-TE**
D-alfa-tokotrienol: 4,8 mg / 1,5 mg Alfa-TE**
D-béta-tokotrienol: 0,5 mg / 0,0 mg Alfa-TE**
D-gamma-tokotrienol: 5,6 mg / 0,0 mg Alfa-TE**
D-delta-tokotrienol: 1,6 mg / 0,0 mg Alfa-TE**
K2-vitamin (100% transz menakinon-7, MK-7): 100 mcg
Cink (teljesen elreagáltatott cink-glicinátból): 15 mg
Jód (organikus barnamoszatból): 230 mcg
Króm (inaktivált krómos élesztőből): 100 mcg
Magnézium: 270 mg
Teljesen elreagáltatott magnézium-biszglicinátból: 157 mg
Teljesen elreagáltatott magnézium-L-laktátból: 87 mg
Teljesen elreagáltatott magnézium-aszkorbátból: 26 mg
Molibdén (nátrium-molibdátból): 100 mcg
Réz (teljesen elreagáltatott réz-biszglicinátból): 1,5 mg
Szelén (inaktivált szelénes élesztőből): 150 mcg
Szilícium (mezei zsurló kivonatból): 15 mg
L-arginin (aminosav): 100 mg
L-cisztein (aminosav): 60 mg
DHA (dokozahexaénsav, mikroalgából): 160 mg
L-lizin (aminosav): 20 mg
Kolin (kolin-bitartarátból): 373 mg
Myo-inozitol: 100 mg
Szőlőmag kivonat, 95% OPC: 50 mg
WTN FitomátrixTM: petrezselyemlevél 200:1 koncentrátum, guava levél és gyümölcs 10:1 koncentrátumok, mangó gyümölcs 10:1 koncentrátum, citromhéj 10:1 koncentrátum, sétányrózsa virág 10:1 koncentrátum, spenótlevél 10:1 koncentrátum, moringa levél 10:1 koncentrátum, szent bazsalikom levél 10:1 koncentrátum, fehérvirágú kolibrifa levél 10:1 koncentrátum, mustármag 10:1 koncentrátum, annatto 10:1 koncentrátum,
cékla 5:1 koncentrátum

**Alfa-tokoferol ekvivalens

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„WTN Multivitamin komplex – 30 adag” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Miért érdemes tőlünk vásárolni?

Title