Az EPA és a DHA hozzájárul:
- a normál vérnyomás fenntartásához
(a kedvező hatás 3 g EPA és DHA napi bevitelével érhető el)
- a szív egészséges működéséhez
(a kedvező hatás 250 mg EPA és DHA napi bevitelével érhető el)
- a vér normál triglicerid-szintjének fenntartásához2
(a kedvező hatás 2 g EPA és DHA napi bevitelével érhető el)
- A DHA, a központi idegrendszer és az agyszövet egyik legfőbb strukturális lipidje, hozzájárul a normál látás és agyműködés fenntartásához
(a kedvező hatás 250 mg dokozahexaénsav (DHA) napi bevitelével érhető el).
Fogyasztását ajánljuk fogyókúrázóknak, kisbabát tervező hölgyeknek, valamint terhesség, szoptatás ideje alatt is.

Az Omega-3 zsírsavak (főként az EPA és a DHA) viszonylag kevés élelmiszerben fordulnak elő. Pedig az Omega-3 zsírsavak esszenciálisak, azaz nélkülözhetetlenek számunkra, vagyis szervezetünk nem, vagy csak kis mennyiségben tudja őket előállítani.
Hazánk földrajzi elhelyezkedése miatt nehezebben tudunk hozzájutni ezekhez az értékes tápanyagokhoz. Általánosan elmondható, hogy hazánk halfogyasztása jelentősen elmarad, a világ halfogyasztásától.
Továbbá a tengeri és óceáni vizekben élő halakban, jelentősen magasabb az Omega-3 zsírsavak jelenléte az édesvízi társaikhoz képest. Többek között ezért esett a választásunk, a Csendes-óceánban élő Engraulis ringens nevű halfajtára az Omega 3 zsírsavak koncentrálásához, hiszen ez a halfajta vadon él, nem édesvízi és nem is tenyésztett halforrás.
A termék nagy mennyiségben tartalmazza az aktív hatóanyagokat, több mint 70%-os zsírsav tartalommal. Ezeket az esszenciális zsírsavakat csak külső forrásból tudjuk biztosítani, ezért fontos odafigyelnünk a megfelelő pótlásukra, például étrend-kiegészítő formájában.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.