window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-Y57Z5RL63P');
Myrobalan Bélrendszer egyensúly csomag – 300g + 6ml

Myrobalan Bélrendszer egyensúly csomag – 300g + 6ml

15660 Ft

5% engedmény

522 Ft / adag

Tökéletes kombináció! A Fiber.16 gyógynövény-komplexben lévő rostok és a benne lévő prebiotikumok adják a táplálékot a BioTic üvegcsében lévő milliárdnyi számú jótékony bélbaktériumnak, hogy könnyebben menjen a fogyás, csökkenjenek /megszűnjenek a gyulladásos bőr és bélpanaszaid, valamint az egész szervezeted megkönnyebbüljön a sok káros vegyszer és kórokozó negatív hatásaitól. A két termék együttes használatával komplex támogatást nyújthatsz a bélrendszerednek.

MIÉRT FONTOS A ROST FOGYASZTÁSA?

A rostok anyagcsere és emésztés szempontjából létfontosságúak az emberi szervezet számára! A rost fogyasztása csökkenti a székrekedés, a hasmenés esélyét, illetve segíthet a fogyásban, de számtalan jótékony hatása van az egész emésztőrendszer, így az egész szervezet szempontjából is.

A rostok kiegyensúlyozzák a szervezet működését, elősegítik a vércukor megfelelő szinten tartását, segítik a koleszterinszint csökkenését, továbbá óriási szerepük van a méregtelenítésben és a megfelelő jótékony baktérium-koncentráció fenntartásában is. A Fiber.16 egy értékes rost-komplex, mely 16 növény rostjával járul hozzá a bélrendszer egészséges működéséhez, így a bélrendszer tisztán tartásához. A Fiber.16 kúraként és egész évben folyamatosan is fogyasztható!

Nagyon fontos, hogy a rostdús étkezés mellett megfelelő mennyiségű folyadékot is fogyassz! Enélkül a rost nem tudja elvégezni a feladatát.

ELEGENDŐ-E A ROSTDÚS TÁPLÁLKOZÁS?

Bármennyire is igyekszünk egészségesen és rostban gazdagon táplálkozni, megfelelő mennyiségű és koncentrációjú rostot nagyon nehéz bevinni a szervezetbe, mely az egészséges bélrendszer alapja.

A Fiber.16 egy tudatosan összeállított rostkeverék, mely 16 értékes vízben oldható és oldhatatlan növényi rostból áll. A rost-komplex képes a több év alatt lerakódott szennyeződéseket, salakanyagokat is eltávolítani a vastagbél faláról.

A Fiber.16 egy 100% természetes készítmény:

 • nincsenek mellékhatásai,
 • nem károsítja a szervezetet,
 • nem okoz függőséget,
 • folyamatosan szedhető.

HOGYAN MŰKÖDNEK A ROSTOK?

Kétféle rostot különböztetünk meg, vízben oldódót és vízben nem oldódót. A vízben nem oldódó rost a bélrendszeren való áthaladás közben magába szívja a vizet. Ez megnöveli a széklet mennyiségét és lágyabbá teszi. A vízben oldódó rostok pedig zselés anyagot képeznek, ahogy áthaladnak az emésztőrendszeren, lassítják a felszívódást, ezáltal szabályozzák a koleszterinszintet is. Az rostok nagyon jó hatással vannak a bélrendszerre, mert a nagy mennyiségű salakanyagot egyszerűen kisöprik a belekből, ahogy áthaladnak a bélcsatornán. Ezáltal a bélfunkció rendezetté és normálissá válik, ami rendszeres székletet biztosít.

Amikor a vízben oldódó rostok bontása megkezdődik a vastagbél pH-ja megváltozik. Ilyenkor savas kémhatású melléktermékek keletkeznek, melyek savas irányba tolják a vastagbél pH értékét. Mivel a savas közeg kedvez a bélben található jótékony baktériumok szaporodásának, ezért az egészséges, normál bélflórát támogató táplálkozáshoz nélkülözhetetlen a megfelelő mennyiségű rostfogyasztás.

HOGYAN MŰKÖDIK A FIBER.16?

A Fiber.16 rost-komplex seprűként dörzsöli le a bél nyálkahártyáján megtapadt salakanyagot és megköti a toxinokat, melyek aztán a széklettel távoznak. A rostból folyadék hatására – a széklet kiszáradását meggátolva – egy zselés állagú anyag lesz, melynek köszönhetően a széklet lágyabbá válik, így könnyebben halad végig a beleken. A rost hatására a széklet mennyisége is megnő, hiszen a keverékben lévő rostok a folyadékot megkötik. Minél több hidratációval megkötött víz van a vastagbélben, annál egészségesebb a bélflóránk, ennek következtében jobb az emésztésünk, továbbá könnyebb a székletürítésünk.

A rost használatával a vastagbél megtisztul, eltűnnek a lerakódások, ezáltal az immunrendszer is erősebbé válik. A Fiber.16 a lehető legjobb megoldás a vastagbél megtisztítására.

NEM CSAK PSYLLIUM! A Fiber.16 nem csak a sokak által ismert psylliumot tartalmazza, hanem sok más olyan növényi rostot is, melyek bizonyítottan kedvező egészségügyi hatással bírnak.

A FIBER.16 TÖKÉLETES PREBIOTIKUM FORRÁS, MELY TÁMOGATJA A BÉLFLÓRÁT.

A prebiotikumok olyan természetes, nem-emészthető élelmiszer-összetevők, melyekre nem hatnak a gyomor-bélrendszer felső szakaszában található emésztőenzimek, ezért változatlan formában jutnak el a vastagbélig, serkentve ott a kedvező hatású baktériumok szaporodását. A megfelelő bélműködéshez nélkülözhetetlen a bélrendszer jótékony baktériumflórája. A prebiotikumok ennek az egészséges bélflórának az egyensúlyát segítik fenntartani, illetve helyreállítani azáltal, hogy a normál bélflórát alkotó baktériumokat táplálják.

MIÉRT FONTOS A BELEK TISZTÍTÁSA?

Mindenki ismeri a Hippokratésztől eredeztetett mondást, miszerint “A halál a belekben lakozik.” Ha a beleink állapotát elhanyagoljuk, nagyon sokat árthatunk szervezetünknek, mely számtalan betegséget okozhat. A belekben a rothadó, csak részben megemésztett anyagok a vastagbél fali redőinél esetlegesen lerakódva akár évtizedeken át is megmaradhatnak. Egy átlagos felnőtt vastagbelében a lerakódott salakanyag mennyisége 2-12 kg lehet. Ezek a hosszú évek alatt felhalmozódott lerakódások olyan toxikus anyagokat tartalmaznak, melyek a véráramon keresztül terjednek el az egész szervezetben.

BÉLPROBLÉMÁK ESETÉN ALKALMAZHATÓ-E A FIBER.16 ROST?

IBS, Crohn-betegség, Colitis ulcerosa-fekélyes vastagbélgyulladás. Néhány mondatban sorra vesszük a fenti panaszokat.
Irritábilis bélszindróma (IBS): egy 14 randomizált, kontrollált vizsgálatot magába foglaló tudományos összevetés (metaanalízis) azt találta, hogy a rostpótlás hatékonyan javítja az IBS globális tüneteit (pl. hasi diszkomfort-érzés, fájdalmak, hasi puffadás, hasfeszülés).
Crohn-betegség: klinikai vizsgálatok igazolták, hogy a magas rosttartalmú diéta a Crohn-betegek számára előnyös.
Fekélyes vastagbélgyulladás (colitis ulcerosa): egyes kutatások kimutatták, hogy a rostok a remissziós időszakokban (a betegség tünetmentes nyugalmi fázisa) előnyösek lehetnek a fekélyes vastagbélgyulladás kezelésében. Meghosszabbítják a tünetmentes időszakot és csökkentik a bélben lévő elváltozásokat azáltal, hogy csökkentik a nyálkahártya hízósejtjeinek aktivitását. A fellángolás időszakában viszont csökkenteni kell a rostbevitelt.

NINCSENEK KELLEMETLEN MELLÉKHATÁSOK?

Nincsenek. A Fiber.16 egy 100% természetes rost-komplex, így nem kell tartani a mellékhatásoktól. Az összetevők nem hashajtó hatásúak.

MIRE KELL FIGYELNI A FIBER.16 ROST SZEDÉSE ALATT?

Nagyon fontos a megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztás. A szervezet alapszintű működéséhez 25 testsúlykilogrammonként 1 liter víz javasolt. Béltisztítás és rostfogyasztás esetén ettől többre lehet szükség. Ebben az esetben javasoljuk a kúra alatt a 20 testsúlykilogrammonkénti 1 liter víz bevitelét, ami biztosítja a salakanyagok megfelelő ürülését a szervezetből.

MILYEN PANASZOK ESETÉN AJÁNLOTT?

Nem gondolnánk, de rengeteg egészségügyi probléma a belek elsalakosodása miatt alakul ki. Néhány tipikus probléma a teljesség igénye nélkül:

 • emésztési panaszok,
 • túl ritka vagy túl gyakori székelés,
 • puffadás,
 • állandó teltségérzet,
 • krónikus fáradtság,
 • indokolatlan rossz közérzet,
 • bőrproblémák,
 • visszatérő fejfájás,
 • hajhullás,
 • túlsúly.
 • 10-FÉLE BAKTÉRIUMTÖRZS
 • A NAPI ADAG (2 CSEPP) 2 MILLIÁRD CFU-T (BAKTÉRIUMOT) TARTALMAZ
 • SEGÍTENEK AZ EGÉSZSÉGES BÉLFLÓRA VISSZAÁLLÍTÁSÁBAN
 • SEMLEGESÍTIK A KÓROKOZÓKAT (KÁROS BAKTÉRIUMOK, GOMBÁK)
 • ERŐSÍTIK AZ IMMUNRENDSZERT, FOKOZZÁK A FALÓSEJTEK AKTIVITÁSÁT
 • GYULLADÁSCSÖKKENTŐK
 • JAVÍTJÁK AZ EMÉSZTÉSI FOLYAMATOKAT ÉS A FELSZÍVÓDÁST
 • SEGÍTIK A MÉREGANYAGOK KIÜRÜLÉSÉT

TERMÉSZETES ÉS HATÉKONY MEGOLDÁS PROBIOTIKUM PÓTLÁSÁRA.

A probiotikumok olyan élő baktériumok, melyeket kívülről – táplálék vagy étrendkiegészítő formájában – juttatunk be a szervezetbe és támogatják a normál emberi bélflórát. A bélbaktériumok valójában csodálatos élőlények, amik a gyomor és a bél traktusban élnek. Ezeken a bélbaktériumokon múlik, hogy a beleink és az immunrendszerünk csúcsformában maradjon.

A probiotikumok mikroorganizmusok, élő baktériumok, amiket laboratóriumban tenyésztettek ki, hogy az egészséges, élő bélflórát támogassák.

Ezek a probiotikumok jótékonyan hatnak a bélflórára, a mikrobiomra, és beépülnek a bélrendszerbe.

Myrobalan BioTic probiotikum csepp

MIKOR SZEDD A BIOTIC PROBIOTIKUMOT?
Függetlenül attól, hogy az étrendünk mennyire rossz vagy jó, vagy esetleg szenvedünk-e krónikus betegségekben, vagy sem, a megfelelő PROBIOTIKUM használata elengedhetetlen a bélrendszer optimális egészségi állapota miatt.

Ne hidd, hogy csak betegség, vagy rosthiány, netán a káros étkezés vagy túlzott vegyszerek, gyógyszerek /antibiotikumok/ használata alakíthat ki felborult bélflórát!

Ahhoz, hogy egészséges és jól működésű beleink legyenek, szükségünk van probiotikumra, amit vagy körültekintően összeválogatott élelmiszerekkel vagy étrend-kiegészítő formájában tudunk bevinni a szervezetünkbe.

Az alábbi esetekben feltétlenül ajánljuk:

 • rostszegény táplálkozás,
 • bélrendszert érintő panaszok (pl. hasmenés, székrekedés),
 • Candida és egyéb káros gombák elszaporodása szervezetünkben,
 • gyulladásos bélbetegségek esetén,
 • emésztési panaszok esetén,
 • stresszes, rohanó életmód esetén, mert a stressz erősen roncsolja a bélflórát,
 • legyengült immunrendszer vagy immunhiányos állapot esetén,
 • tartós betegség és/vagy gyógyszeres kezelések után.
 • Antibiotikum kúra alatt és után elengedhetetlen a bélflóra helyreállításához!

MIBEN SEGÍTENEK A PROBIOTIKUMOK?
Az emésztőrendszerben és főleg a vastagbélben található jótékony, hasznos baktériumok segítenek megvédeni minket a káros baktériumoktól, gombáktól, vegyszerektől és gyulladásoktól.

A BioTic élőflórás probiotikum nem csak a beleid állapotán javít, de az immunrendszered is erősíti és az idegrendszeri, depressziós tüneteken is segíthet, egyéb más előnyök mellett. A probiotikumok segítik a rákkeltő anyagok lebontását, valamint növelik a szervezet ellenállóképességét.

MIT TARTALMAZ A BIOTIC PROBIOTIKUM?
A BioTic 10 féle baktériumtörzset tartalmaz, ezek sorban:

Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus rhamnosus, Lactococcus lactis ssp lactis, Bifidobacterium breve, Lactobacillus casei, Lactobacillus plantarum, Bifidobacterium bifidum, Lactobacillus helveticus, Bifidobacterium longum, Streptococcus thermophilus, MCT olaj.

A CSEPP “TÚLÉLI” A GYOMORSAVAT?
A probiotikus tejsavbaktériumok – többek között – abban különböznek a közönséges tejsavbaktériumoktól, hogy nagyrészük (80–85%) túléli a gyomorban lévő sav, a vékonybélben pedig az epesavak és az emésztőenzimek pusztító hatását és így élve jutnak el a vastagbélbe, ahol képesek elszaporodni és megtapadni a bélfalon, ezáltal jótékony hatásukat kifejteni. A BioTic is ilyen probiotikus készítmény.

KÜLÖNBÖZŐ BÉLRENDSZERT ÉRINTŐ BETEGSÉGEK ESETÉN SZEDHETŐ A BIOTIC?
Igen, sőt erősen javallott, hiszen a bélflóra megfelelő állapota egészségünk alapja.

TEJFEHÉRJÉRE VALÓ ÉRZÉKENYSÉG ESETÉN SZEDHETŐ A BIOTIC?
Az összetevők listájában nincs tej, csak a baktériumok és az MCT olaj. A tápközeg viszont tartalmaz tejet, ezt érdemes figyelembe venni.

SZÜKSÉGES A BIOTIC PROBIOTIKUM MELLETT PREBIOTIKUMOT IS SZEDNI?
Mivel a kettő nem egy és ugyanaz, így igen javallott olyan étrend-kiegészítőket szedni, melyekkel mindkettőt bejuttatod a szervezetedbe.

HA ELEGENDŐ ROSTOS ÉTELT ESZEM, AKKOR IS SZÜKSÉGES PROBIOTIKUMOT SZEDNI?
Amennyiben a normál és egészséghez szükséges pre- és probiotikumot be tudunk vinni a szervezetünkbe élelmiszer útján, úgy nem szüksége ezeket étrend-kiegészítő formájában bejuttatni. Azonban nem árt tudni, hogy a stressz erőteljesen rombolja a bélflórát, így ennek megállapítására (kell-e vagy sem) érdemes megvizsgálni, hogy mennyire stresszes az életünk.

NEM OKOZ HASMENÉST A BIOTIC SZEDÉSE?
Nem, amennyiben betartja az ajánlott adagolást, ami napi 2 csepp.

NORMÁL ÉLETVITEL ESETÉN, TEHÁT HA NINCS SEMMI PROBLÉMÁM, ÉRDEMES NÉHA PROBIOTIKUMOT IS SZEDNI?
Egyértelműen igen. Akár kúraszerűen, akár folyamatosan, naponta vagy heti pár alkalommal.

KELL IDŐKÖZÖNKÉNT SZÜNETET TARTANI VAGY SZEDHETŐ FOLYAMATOSAN?
Szedhető folyamatosan.

VÉRHÍGÍTÓ MELLETT SZEDHETŐ A BIOTIC?
Igen.

BioTic összetevők: Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus rhamnosus, Lactococcus lactis ssp lactis, Bifidobacterium breve, Lactobacillus casei, Lactobacillus plantarum, Bifidobacterium bifidum, Lactobacillus helveticus, Bifidobacterium longum, Streptococcus thermophilus, MCT olajű

Fiber.16 összetevők: almarost, bambuszrost, banán por, baobab por, cékla por, indiai útifű maghéj, inulin, kókuszliszt, lenmag liszt, mangó por, maracuja por, almapektin, myrobalan fiber, narancsrost, spirulina

BioTic adagolás: Naponta 2 csepp szedése javasolt, vízbe belecseppentve bármikor a nap folyamán étkezés előtt 30-60 perccel. A cseppeket lehet közvetlenül a nyelvre is cseppenteni (bár ebben az esetben nehezen kimérhető a két csepp). Utóbbi esetben feltétlenül igyunk rá 2-3 dl vizet vagy bármilyen lehetőség szerint nem cukros folyadékot. Probiotikumokat mindenki szedhet, biztonsággal – akár gyermekek, akár az idősek, akár az egészséges felnőtt szervezet jól tolerálja.

Fiber.16 adagolás: 1 evőkanál (kb.10g) Fiber.16 rost komplex körülbelül 2-3 dl folyadékkal elkeverve. A csomómentes hatás érdekében használj shakert.

LACTOBACILLUS
A Lactobacillus nemzetség a tejsavtermelő baktériumok legnagyobb és legváltozatosabb csoportja.

Ezek a baktériumok a gyomor-bélrendszer és az urológiai terület természetes lakói, jelentős szerepet játszanak a bél pH-jának szabályozásában, korlátozzák számos potenciálisan patogén és rothasztó baktérium növekedését. Ez segít fenntartani a kiegyensúlyozott bélflórát, véd a nemkívánatos betolakodóktól és a szivárgó bélrendszer ellen. Az általuk megteremtett alacsony pH az ásványi anyagok, például a kalcium, a réz, a magnézium és a vas felszívódását segíti.

A Lactobacillus baktériumok általában megtalálhatóak az erjesztett élelmiszerekben, mint a kefír, joghurt, bor, savanyúságok, sajtok, de még a csokoládéban is.

LACTOBACILLUS ACIDOPHILUS
A Lactobacillus nemzetség a tejsavtermelő baktériumok legnagyobb és legváltozatosabb csoportja.

Ezek a baktériumok a gyomor-bélrendszer és az urológiai terület természetes lakói, jelentős szerepet játszanak a bél pH-jának szabályozásában, korlátozzák számos potenciálisan patogén és rothasztó baktérium növekedését. Ez segít fenntartani a kiegyensúlyozott bélflórát, véd a nemkívánatos betolakodóktól és a szivárgó bélrendszer ellen. Az általuk megteremtett alacsony pH az ásványi anyagok, például a kalcium, a réz, a magnézium és a vas felszívódását segíti.

A Lactobacillus baktériumok általában megtalálhatóak az erjesztett élelmiszerekben, mint a kefír, joghurt, bor, savanyúságok, sajtok, de még a csokoládéban is.

LACTOBACILLUS CASEI
A Lactobacillus casei anaerob baktérium, melyet gyakran használják élelmiszerek fermentálására.

Hatékonyan veszi fel a harcot a patogén és az antibiotikum-rezisztens baktériumokkal szemben, fenntartva így a bél homeosztázisát és csökkentve a kórokozók megtapadását. Megakadályozza a bélhámsejtek károsodását. Támogatja az immunrendszert.

LACTOBACILLUS PLANTARUM
A Lactobacillus plantarum egy gram-pizitív, anaerob baktérium, mely nagyon jól alkalmazkodik a stresszhatásokhoz és az egész emésztőrendszerben megtalálható. Saját antibiotikumot termel, melyek elpusztítják a kóros baktériumokat. Fermentált élelmiszerek előállításához használják. Jelentős szerepe van a jó emésztés elősegítésében és az immunrendszer támogatásában.

LACTOBACILLUS RHAMNOSUS
A Lactobacillus rhamnosus anaerob baktérium, mely az emésztőrendszerben él, de megtelepszik a hüvelyi környezetben is. Megtalálhatóak az erjesztett élelmiszerekben. Véd az antibiotikumok okozta káros hatástól, gyulladással járó bélbetegségek esetén csökkenti a gyulladást. Fokozza a T-limfociták hatását, így erősíti az immunrendszert.

LACTOCOCCUS LACTIS SSP LACTIS
Tejsavtermelő baktérium, mely cukorból tejsavat állít elő. Az egyik legfontosabb baktérium a erjesztett, érlelt tejtermékek előállításában, de általánosan használt az élelmiszerek fermentációja során.

A baktérium kolonizálja szinte a teljes emésztőrendszert, megakadályozza a kóros baktériumok elszaporodását. Enyhíti a gyulladásos bélbetegségek – fekélyes vastagbélgyulladás (colitis ulcerosa), Chron-betegség – és az irritábilis bélszindróma tüneteit. Csökkenti az összkoleszterin és az LDL-koleszterin szintjét, mérsékelheti a 2-es típusú cukorbetegség tüneteit. Hatékonyan veszi fel a harcot a Candida gombák és a Clostridium difficile baktérium ellen.

LACTOBACILLUS HELVETICUS
A Lactobacillus helveticus egy tejsavtermelő baktérium, így az általa termelt savas környezet kedvezőtlen környezetet teremt a patogén baktériumok és gombák számára.

Leginkább a sajtgyártásban használják, közreműködésének eredményeként élvezhetünk olyan sajtokat, mint az ementáli, de használják még a cheddar, parmezán, romano, provolone és mozzarella előállításához is.

BIFIDOBACTERIUM
A Bifidobacterium nemzetség tagjai anaerob baktériumok, ezért oxigén nélkül képesek fejlődni, így a vastagbél oxigénszegény környezete tökéletes otthont biztosít számukra.

A Bifidobacteriumok által termelt tejsav segít meggátolni a patogén baktériumok és élesztőgombák növekedését. A kórokozók nem fejlődnek alacsony pH-jú (savas) környezetben, így ez a hatás segít fenntartani a bélflóra egészséges egyensúlyát védelmet nyújtva a kórokozókkal és az áteresztő bél szindrómával szemben, továbbá segíti az ásványi anyagok felszívódását.

Bár a bifidobaktériumok tejsavtermelőként ismertek, nagy mennyiségű ecetsavat termelnek, ami a tejsavnál is hatékonyabban csökkenti a belekbe jutó kártékony gombákat.

Képesek lebontani az oligoszacharidokat, az egyszerű cukrok, például a glükóz többszöröséből álló összetett szénhidrátokat, amelyeket gyakran “prebiotikumoknak” neveznek.

A Bifidobacterium a leggyakoribb baktériumnemzetség, mely az egészséges csecsemők bélrendszerében található, köszönhetően annak, hogy ez a faj képes a laktóz (tejcukor) metabolizálására. A szoptatott csecsemőknél a Bifidobaktériumok a bélbaktériumok mintegy 90%-át teszik ki; érdekes azonban, hogy ez a szám a tápszerrel táplált csecsemőknél jellemzően alacsonyabb. A tápszerrel táplált csecsemőknél a Bifidobaktériumok alacsonyabb száma magyarázhatja a hasmenés és az allergia magasabb előfordulását, amelyet ezeknél a csecsemőknél észleltek. A Bifidobaktériumok populációi az emberek idős korában meglehetősen gyorsan csökkennek, ami magyarázatot adhat az időseknél oly gyakori gyomor-bélrendszeri problémákra.

BIFIDOBACTERIUM BREVE
A Bifidobacterium breve egy gram-pozitív, anaerob baktérium, ami számos olyan enzimet tartalmaz, melyek segítenek a keményítők, cukrok – beleértve a tejcukrot is – lebontásában, ezáltal támogatják az emésztést és a tápanyagok felszívódását.

A probiotikumok tulajdonságai és előnyei nagyrészt törzs-specifikusak, ezért ez az adatbázis még részletesebb információkat nyújt törzs szinten.

BIFIDOBACTERIUM BIFIDUM
A Bifidobacterium bifidum egy gram-pozitív, anaerob baktérium, mely leginkább a vékony- és vastagbélben, valamint gyakran a hüvelyben található és az életkor előrehaladtával mennyisége csökken, aminek következtében a bélflóra egyensúlya felbomlik, így az időskori betegségek kialakulásának esélye nő.

A probiotikumként szedett B. bifidum használják bél- és májbetegségek terápiájában, valamint immunerősítő tulajdonsága miatt a daganatos megbetegedések megelőzésére.

BIFIDOBACTERIUM LONGUM
A Bifidobacterium longum egy gram-pozitív, anaerob tejsavtermelő baktérium, mely az emberi gyomor-bél traktusban van jelen. A csecsemők bélflórájának akár 90 %-át is kitehetik, ami felnőtt korra kb. 3 %-ra csökken. Élelmiszerek fermentációjához használják. Immunerősítő hatással bír, lerövidíti a gyógyulás időtartamát megfázásos-influenzás tünetek esetén.

STREPTOCOCCUS THERMOPHILUS
Ez egy fakultatív anaerob baktérium, ami tejsavat állít elő. Segít a tejcukor lebontásában, ezért jótékony lehet laktózintoleranciában szenvedőknek. Gátolja a káros baktériumok terjedését a gyomor-bélrendszerben, támogatja az immunrendszer működését, segítséget nyújtva pl. a Clostridium difficile fertőzés, valamint a felső légúti betegségek ellen.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Myrobalan Bélrendszer egyensúly csomag – 300g + 6ml” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Miért érdemes tőlünk vásárolni?

Title