Javallat Medvehagyma levél kapszula – 60db

Javallat Medvehagyma levél kapszula – 60db

1990 Ft

33,16 Ft / db

A medvehagyma levél segít fenntartani a szív és az erek egészséges működését, támogatja a koleszterin-anyagcsere egészségét. A medvehagymában is jelen lévő allicin antimikrobás hatással rendelkezik a Helicobacter pylori ellen is, amely gyakran okoz gyomor- és emésztőrendszeri fekélyeket.

60 db

60 db SonicFine® instant gyógynövényport tartalmazó kapszula, bevizsgált, kiváló minőségű gyógynövényből.

A SZÍV ÉS AZ EREK NORMÁL MŰKÖDÉSÉT, VALAMINT AZ EGÉSZSÉGES KOLESZTERIN-ANYAGCSERÉT TÁMOGATÓ HATÁSA

  • A medvehagyma fő hatóanyagai közül sok megtalálható a fokhagymában is, de számos különleges, csak ebben a növényben előforduló anyag is felel a hatásáért. 
  • A medvehagymát mindeddig nem sikerült hatékonyan termesztésbe vonni, ezért alapanyagként sokkal drágább, mint a könnyen termeszthető fokhagyma. Ez is magyarázza azt, hogy miért van sokkal több kutatási eredmény a fokhagymával kapcsolatban, amelynek érelmeszesedést-gátló, koleszterinszintet, vérnyomást, valamint vércukor-szintet csökkentő hatását több klinikai vizsgálattal is alátámasztották.
  • A medvehagyma vérnyomáscsökkentő hatása ACE-gátló tulajdonságának köszönhető. Az ACE (anigiotenzin konvertáló enzim) egy enzim, amely egy olyan anyag (angiotenzin II) keletkezését segíti elő, amely más hatások mellett, csökkenti a vesében a víz és a nátrium kiválasztását, ezzel pedig emeli a vérnyomást. Az ACE-gátlók hatására viszont nem termelődik ez az anyag, tágulnak a vese erei, több vizet és nátriumot választ ki, és így csökken a vérnyomás. A medvehagyma ACE-gátló hatását állatkísérletben támasztották alá: már az étrendben 2 százalékos mennyiségben adagolt porított medvehagymalevél is jelentősen csökkentette a vérplazma ACE-aktivitását. (Rietz és mtsai.)
  • Egy másik állatkísérletekben a napi étkezésben már 1 százalék mennyiségű medvehagyma is csökkentette az átlagos szisztolés vérnyomást. A medvehagymával dúsított étrend hatékonyabbnak bizonyult, mint amikor ugyanakkora mennyiségű fokhagymával dúsították. A vizsgálatban jelentős koleszterinszint-csökkentést is mértek.  (Preuss és mtsai.)
  • Laboratóriumi vizsgálatban a medvehagyma kivonata gátolta a vérlemezke aggregációt, ezzel csökkentette a vérrögök kialakulásának esélyét. A hatásért két specifikus, nem kéntartalmú összetevő, valamint néhány flavonoid hatóanyag volt felelős.(Sabha és mtsai., Rietz és mtsai)

EMÉSZTŐRENDSZERRE GYAKOROLT HATÁSA

  • Ahogy a fokhagymánál, úgy a medvehagymánál is az allicinnek és a belőle képződő anyagoknak és egyéb kéntatalmú vegyületeknek tulajdonítják az antimikrobás hatást. A hatást oly módon fejtik ki, hogy ezek a kéntartalmú vegyületek kölcsönhatásba lépnek a baktériumok növekedéséhez szükséges enzimekkel és inaktiválják azokat. A medvehagyma sokféle kórokozó baktérium fejlődését gátolta laboratóriumi körülmények között. Ezek a következők voltak: Staphylococcus aureus, Bacillus subtilis, Escherichia coli, Proteus mirabilis, Salmonella enteritidis. Szintén gátolta sok kórokozó gomba fejlődését is: Cladosporium sp., Aspergillus niger, Rhizopus nigricans, Geotrichum candidum, Candida fajok stb. (Sapunjieva és mtsai., Bagiu és mtsai.)
  • Laboratóriumi kutatások arra utalnak, hogy a medvehagymában is jelen lévő allicin antimikrobás hatással rendelkeznek a Helicobacter pylori ellen is, amely gyakran okoz gyomor- és emésztőrendszeri fekélyeket. (Jonkers és mtsai.)

Összetétel: Kapszulánként 500 mg medvehagyma levél (Allii ursini folium) Sonic­Fine® szuperfinom instant gyógynövénypor, kapszulahéj:zselatin.

Adagolása: Étkezés előtt vagy közben 2 kapszula.

Fogyasztása:
Kapszulaként fogyasztva: bő folyadékkal lenyelve.
Teaként fogyasztva: a kapszulák tartalmát szórd egy pohárba, majd öntsd fel 2 dl 50-60 °C-os vízzel. Elkeverés után azonnal fogyasztható.
Folyadékban elkeverve: a kapszulák tartalmát bármilyen folyadékban elkeverheted (pl. méz, joghurt, kefír stb.)

FIGYELEM!

  • A medvehagyma levelének fogyasztása nem helyettesíti a változatos, kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot.
  • Gyermekek elől elzárva tartandó!

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Javallat Medvehagyma levél kapszula – 60db” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Miért érdemes tőlünk vásárolni?

Title