window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-Y57Z5RL63P');
Javallat Apróbojtorján (párlófű) herba kapszula – 60db

Javallat Apróbojtorján (párlófű) herba kapszula – 60db

1850 Ft

30,83 Ft / db

Az apróbojtorján egészségügyi hatásai: nagy mennyiségű antibakteriális hatású cseranyagot tartalmaz, ezzel elősegíti a híg széklet sűrítését. Az epeelválasztás fokozásával hozzájárul a máj és az epe egészségéhez. Hatóanyagi támogatják a torok és a száj nyálkahártyájának egészségét.

A fentieken túl a népgyógyászatban gyomorpanaszok, irritábilis bél szindróma (IBS), cukorbetegség, tuberkulózis esetén alkalmazzák. Emellett vizelethajtó, szíverősítő és nyugtató hatást is tulajdonítanak neki.

60 db

60 db SonicFine® instant gyógynövényport tartalmazó kapszula, bevizsgált, kiváló minőségű gyógynövényből.

EZÉRT AJÁNLJUK:
A legtöbb apróbojtorján herbát (450 mg) tartalmazó kapszula Magyarországon!
Egy kapszula tartalma ~2,5 g apróbojtorjánból készült teának felel meg.
A kapszulákban lévő SonicFine® instant gyógynövénypor általános előnyei:
akár 2x nagyobb biológiai hozzáférhetőség,
8x nagyobb biológiai aktivitás,
2x jobb oldhatóság,
2x magasabb flavonoid- és polifenoltartalom,
3x erősebb antioxidáns hatás,
2x több vízoldható rost,
100% hatóanyagtartalom.
Bevizsgált, kiváló minőségű gyógynövényből készült (minőségi tanúsítvány letöltése)
A kapszulákban lévő porból tea készíthető vagy bármilyen folyadékban elkeverhető.

A SZÉKLET SŰRÍTÉSÉT ELŐSEGÍTŐ HATÁSA
Az apróbojtorján akár 10 százalék cserzőanyagot (tannint) istartalmaz. A cserzőanyag nem egységes, hanem több hasonló tulajdonságú vegyület keveréke. Közös tulajdonságuk, hogy a fehérjékkel kovalens kötést képezve kicsapják azokat. Szabad fehérjék gyakran előfordulnak a gyulladt nyálkahártyán, a cseranyagok velük reakcióba lépve egy védőréteget hoznak létre. A gyulladt terület érzékenysége ezáltal csökken, kevésbé jutnak át rajta méreganyagok és a kórokozók. (Dr. Csupor Dezső kutatása)
Az apróbojtorján cseranyagai jelentős antibakteriális hatással rendelkeznek, ezt támasztja alá az a kutatás, amelyben a párlófű kivonata eredményesen gátolta a fertőzést okozó Staphylococcus aureus baktérium fejlődését (Dr. Petkov kutatása)
A párlófű kivonatáról egy másik kutatásban igazolták gyulladáscsökkentő hatását is. (Dr. Lamaison kutatása)
A párlófű kivonata hatásosnak bizonyult a 1-es típusú herpes simplex vírus (HSV-1) ellen. (Dr. Li kutatása)

EPEELVÁLASZTÁST FOKOKOZÓ ÉS MÁJAT TÁMOGATÓ HATÁSA
A növény tudományos neve (eupatoria) is arra utal, hogy az ókorban májbetegségek kezelésére használták (hepatiarius = májjal kapcsolatos).
A több ezer éves tapasztalatot támasztja alá az a kutatás is amelyben az apróbojtorján kivonata májvédő hatásúnak bizonyult. A májvédő hatásért többek között az agrimonolide nevű hatóanyag lehet a felelős (Dr. Park és munkatársai kutatása)

A TOROK ÉS SZÁJ NYÁLKAHÁRTYÁJÁNAK EGÉSZSÉGÉT SEGÍTŐ HATÁSA
Az apróbojtorján cseranyagai ugyanolyan módon fejtik ki hatásukat a torok és a száj nyálkahártyája esetén, mint ahogy azt a bél nyálkahártyája esetén teszik és ahogy azt a széklet sűrítése esetében korábban ismertettük. A párlófű bevonó, gyulladáscsökkentő, antibakteriális és vírusellenes hatása ebben az esetben is érvényesül.

Hatóanyagai: Csersavak: 3-11% mennyiségben. Főképp proantocianidinek (kondenzált tanninok), kisebb részben ellagitanninok. Savak: palmitinsav, szalicilsav, kovasav, sztearinsav. Flavonoidok: 1,9% mennyiségben. Főképp hiperozid, rutin, izokvercitrin, kvercitrin, izovitexin, apigenin és glikozidjai, kempferol és glikozidjai, luteolin, kvercetin stb. Triterpének: főképp urzolsav (0,6%). Fenolsavak: klorogénsav, kávésav, elágsav, vanillinsav, szalicilsav, ferulasav stb. Ásványi anyagok: 7,5% kovasav tartalom. Vitaminok: C-vitamin, B3-vitamin-komplex (100–300 μg/g a levélben), B1-vitamin (2 μg/g a levélben), K-vitamin. Illóolaj: cedrol, alfa-pinén, linalool, alfa-terpineol, bornil-acetát, eukaliptol.

Összetétel: Kapszulánként 450 mg apróbojtorján (párlófű) herba (Agrimoniae herba) Sonic­Fine® szuperfinom instant gyógynövénypor, kapszulahéj:zselatin.

Adagolása: Székletsűrítés, máj és epe egészsége: aponta 2-3×1 kapszula étkezés előtt.
Torok, garat, hangszálak nyugtatása: aponta 3-4×1 kapszula (teaként fogyasztva).

Fogyasztása:
Kapszulaként fogyasztva: bő folyadékkal lenyelve.
Teaként fogyasztva: a kapszulák tartalmát szórd egy pohárba, majd öntsd fel 2 dl 50-60 °C-os vízzel. Elkeverés után azonnal fogyasztható.
Folyadékban elkeverve: a kapszulák tartalmát bármilyen folyadékban elkeverheted (pl. méz, joghurt, kefír stb.)

FIGYELEM!

  • Az apróbojtorján herbájának fogyasztása nem helyettesíti a változatos, kiegyensúlyozott étrendet és az egész­séges életmódot.
  • Fogyasztása közben kialakuló székrekedés esetén mérsékelje vagy szüneteltesse szedését!
  • Gyulladásos bélbetegségek fennállása esetén fogyasztása ellenjavallt!
  • Gyermekek elől elzárva tartandó!

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Javallat Apróbojtorján (párlófű) herba kapszula – 60db” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Miért érdemes tőlünk vásárolni?

Title