window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-Y57Z5RL63P');
Javallat Alexandriai szenna levél kapszula – 60db

Javallat Alexandriai szenna levél kapszula – 60db

1850 Ft

30,83 Ft / db

A szenna levél egészségügyi hatásai: elősegíti a széklet lazítását, a természetesen könnyű székletürítést, és hozzájárul az egészséges testsúly eléréséhez, megtartásához.

60 db

60 db SonicFine® instant gyógynövényport tartalmazó kapszula, bevizsgált, kiváló minőségű gyógynövényből.

1. SZÉKLETLAZÍTÁST ÉS KÖNNYŰ SZÉKLETÜRÍTÉST ELŐSEGÍTŐ HATÁSA

A szenna hatóanyagai, a szennozidok a bélben átalakulnak, majd a képződő vegyületek a bélfal simaizomzatára hatva fokozzák a bélmozgásokat, csökkentik a bélnyálkahártya vizfelszívó-képességét, ezzel lazítva a székletet. Mindezek eredményeként a bélmozgás gyorsul, a béltartalom gyorsabban áthalad a bélrendszeren, és megszűnik a székrekedés.
Idős korban a bélműködés renyhébb, és a bélreflexek romlása, valamint az elfogyasztott élelem mennyiségének csökkenése miatt a székelés ritkábbá válik. Ez székrekedés kialakulásához vezethet, aminek gyakorisága az életkor előrehaladtával nő. A rendszeres székelés fenntartása, a megfelelő bélmozgás megőrzése ebben a korcsoportban kiemelt fontosságú. Egy Finnországban végzett klinikai vizsgálatban idősek részvételével tanulmányozták a széklettömeg-növelő (rosttartalmú) hashajtóval kombinált szenna hatását egy gyakran használt hashajtó hatóanyaggal, a laktulózzal összehasonlítva. Azt találták, hogy a szennatartalmú készítményt szedőknél gyakoribb volt a székelés (átlagosan heti 4,5 a másik csoport 2,2-es átlagához képest). (Kinnunen és munkatársai kutatása) Egy másik modern (véletlen besorolásos, palcebokontrollos, kettős vak) észak-írországi kutatásban is az előző két kezelést hasonlították össze, és megállapították, hogy nemcsak a székelési gyakoriságot javította jobban a szennát is tartalmazó kezelés (napi átlagos 0,8 széklet a laktulóz csoport 0,6-os értékéhez képest), hanem azt is, hogy a székletürítés kisebb erőfeszítéssel járt ebben a csoportban. (Passmore és munkatársai kutatása)
Egy USA-ban végzett vizsgálatban azt tanulmányozták, hogy a rosttartalmú hashajtók kiegészítésére adott szenna hogyan befolyásolja a kezelés hatásosságát. A résztvevők egy része útifűmagot, mások szennával kiegészített útifűmagot kaptak székrekedésük kezelésére. A szennával kiegészített kezelés lazább és gyakoribb székletet eredményezett, mint az önmagában alkalmazott rost. (Marlett és munkatársai kutatása)
Japánban szintén modern kutatási módszerekkel vizsgálták a szenna hatását, egyrészt placebóval, vagyis hatóanyag nélküli készítménnyel, másrészt egy ozmotikusan ható hashajtóval, a magnézium-oxiddal hasonlították össze. Mindkét hashajtó kezelés hatásosan enyhítette a székrekedést, és a két szer között nem volt különbség a tünetek enyhítése és a székletürítés tekintetében. (Morishita és munkatársai kutatása) A szenna megy másik vizsgálatban a széles körben használt hashajtó hatóanyaggal. a nátrium-pikoszulfáttal is egyenrangú hatásosságúnak bizonyult.

2. AZ EGÉSZSÉGES TESTSÚLY ELÉRÉSÉT ÉS MEGTARTÁSÁT TÁMOGATÓ HATÁSA

A szenna hatására a bélmozgás gyorsul, a béltartalom gyorsabban áthalad a bélrendszeren, így a tápanyagok felszívódására kevesebb idő áll rendelkezésre. Mivel a felszívódás romlik, a táplálék kalóriatartalmának csak egy része hasznosul, s ez végeredményben hozzájárul a testsúly csökkenéséhez, illetve annak megtartásához. A hashajtó gyógynövények testsúlycsökkentésre gyakorolt hatását nemcsak a jól ismert hatásmechanizmus, hanem kísérletes eredmények is alátámasztják. (Zhang és munkatársai kutatása)

Hatóanyagai: A  szenna hatóanyagai az antrakinonszármazékok közé tartoznak. A levél 1-5%, a termés 2-5%-os mennyiségben tartalmazza ezeket a vegyületeket, amelyek közül a fő komponensek a szennozid A és B.

Összetétel: Kapszulánként 340 mg alexandriai szenna levél (Sennae folium) Sonic­Fine® szuperfinom instant gyógynövénypor, kapszulahéj:zselatin.

Adagolása: 1-2 naponta 1-2 kapszula lefekvés előtt.

Fogyasztása:
Kapszulaként fogyasztva: bő folyadékkal lenyelve.
Teaként fogyasztva: a kapszulák tartalmát szórd egy pohárba, majd öntsd fel 2 dl 50-60 °C-os vízzel. Elkeverés után azonnal fogyasztható.
Folyadékban elkeverve: a kapszulák tartalmát bármilyen folyadékban elkeverheted (pl. méz, joghurt, kefír stb.)

FIGYELEM!

  • A szennalevél fogyasztása nem helyettesíti a változatos és kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot.
  • Fogyasztása egy hétnél tovább nem ajánlott!
  • Emésztő­rend­szeri fekélyek, bélelzáródás, vakbélgyulladás, ismeretlen eredetű hasi fájdalom esetén fogyasztása ellenjavallt!
  • Szív­glikozidokkal, vizelethajtókkal és édesgyökérrel együtt nem javasolt alkalmazása.
  • Fogyasztásakor igyál sok folyadékot!
  • 12 évesnél fiatalabb gyerekeknek, terhes és szoptató nőknek nem ajánlott alkalmazása!
  • Fogyasztása során fellépő emésztőrendszeri panaszok esetén csökkenteni kell a napi adagot.
  • Gyermekek elöl elzárva tartandó!

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Javallat Alexandriai szenna levél kapszula – 60db” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Miért érdemes tőlünk vásárolni?

Title