Hymato ProstaCell – 60db

Hymato ProstaCell – 60db

(1 vásárlói értékelés)

7290 Ft

121,5 Ft / db

Béta-szitoszterol, csalán és fűrészpálma kivonat, Q-10, huminsav és likopin tartalmú élőflórás étrend-kiegészítő. A ProstaCell készítmény hatóanyagai révén hozzájárulhat az egészséges prosztata működéséhez.

2024. 08. 25.

60 db (60 napra elegendő mennyiség)

2 darabtól3 darabtól
7290 Ft 7190 Ft7290 Ft 7090 Ft
  • Csalán gyökér kivonat hozzájárul az egészséges prosztata fenntartásához
  • Béta Sitosterol hozzájárul a prosztata és a vese normál működéséhez
  • Licopin csökkenti a prosztata oxidatív károsodását
  • Cink (Zn), Bór (B) és Szelén (Se) hozzájárulnak a prosztata egészséges működéséhez

Nagycsalán gyökér kivonat (10:1); Beta-sitosterol 40%; Di-Indolil-Metán; Fűrészpálma kivonat 45% zsírsav; Ca-hidroxi-butitrát; Q10 koenzim; Huminsavak; Bacillus coagulans; Cink (Zn-bisz-glicinát); Bór (Na-tetraborát); Vitamin: B6-vitamin (piridoxin-hcl); ); Vitamin: D3-vitamin (colecalciferol); Bacillus subtilis; Réz (Cu-bisz-glicinát); Szelén (nátrium-szelenit)

Ajánlott napi adagolás felnőtteknek: 1 db kapszula naponta, étkezés előtt

Aktív hatóanyagok a napi adagban (1 kapszula):
Csalán gyökér kivonat 100mg
DIM (dindolil-metán) 100mg
Fűrészpálma kivonat 80mg
Béta-szitoszterol 55mg
Q10-koenzim 50mg
Huminsavak 50mg
Cink 10mg
B6-vitamin 5mg
Bór 2mg
Réz 1mg
Likopin 500µg
D3-vitamin 100µg (4000NE)
Szelén 100µg
Bacillus coagulans 2,0 mrd CFU / g
Bacillus subtilis 2,0 mrd CFU / g

Hymato ProstaCell – 60db termékről 1 értékelés

  1. Lukács Róbert (megerősített tulajdonos)

    Szerintem, jó a szer. benne van minden ami fontos .Jól kiegészíti a doki által III. kategóriában felírtat. Ha fogyasztok elég folyadékot szinte semmi panasz. Zubog a gejzír…..

    Keressétek az interneten a „Halott orvos nem hazudik” c anyagot amely leírja a vitaminok ásványi anyag hiánnyal kapcsolatos tapasztalatait. minden betegség valaminek a hiányából adódik……

    A halott orvos nem hazudik.
    Dr. Joel D. Wallach előadása

    Dr. Wallach egy igen népszerű orvos Amerikában, akit 1991-ben
    Nobel-díjra jelöltek.

    (Egy moszkvai előadás szövege lett felvéve, a fordító megőrizte az
    előadó sajátos szóhasználatát.)

    Nagy örömömre szolgál, hogy találkozhattam Önökkel. Én egy farmon
    nőttem fel, St. Louis nyugati részén. Az 50-es években elkezdtünk
    marhákat tenyészteni. Ha ismerik a marhatenyésztést, bizonyára tudják,
    hogy a profithoz vezető egyetlen út: önállóan megtermelni a kukoricát,
    a szójababot és a szénát. A malomban megőrölték ezeket, és rengeteg
    vitamint és ásványt adtak hozzájuk, így készült a marhatáp. Hat hónap
    múlva a marhákat piacra lehetett vinni. Gondosan szelektáltuk őket, a
    legjobb egyedeket magunknak hagytuk.

    Az az érdekes, hogy miután ennyire gondosan, saját kezűleg készítettük
    a marhatápot, képzeljék el, sosem szedtük semmilyen ásványt és
    vitamint. Pedig fiatalok voltunk, és legalább 100 évig akartunk élni
    fájdalom és betegség nélkül.

    Ez nagyon izgatott engem, és egyszer megkérdeztem az apámtól: „Mondd
    apa, nekünk miért nem ugyanúgy csinálod az ennivalót, mint a
    teheneknek?” Apám nagyon bölcs gondolatot ajándékozott nekem, ő azt
    mondta: „Hallgass fiam, értékeld azt, hogy mindennap friss
    élelmiszerhez jutsz a farmról! Remélem érted.” Természetesen többet
    nem zaklattam őt, mert nem akartam, hogy ne kapjak ebédet, vagy
    vacsorát. Később mezőgazdasági iskolába mentem, amelyet elvégezve
    tudományos fokozatot kaptam, és állattenyésztési, gabonatermesztési és
    földtani szakember lettem.

    Ezután két évre elutaztam Afrikába. Ott teljesült a gyermekkori álmom,
    együtt dolgozhattam Maur Parkinsonnal. Sokan emlékeznek rá a könyvei
    miatt, nagy ember.

    Két év múlva táviratot kaptam. A St. Louis-i állatkert állást ajánlott
    nekem. A Nemzeti Egészségügyi Intézet 78 millió dolláros támogatást
    nyújtott az állatkertnek, és szükségük volt egy állatorvosra, aki az
    állatkertben kimúlt állatokat boncolta volna.

    Én beleegyeztem, odamentem dolgozni, de természetesen nem csak ebben
    az állatkertben kellett boncolnom az állatokat, hanem a brookwaldsi,
    chicagói, New York-i, Los Angeles-i és más állatkertekben is. A
    környezetszennyezésre szuperérzékeny egyedeket kellett megfigyelnem,
    mert a 60-as években még senki sem volt tisztában az ökológiai
    problémákkal és katasztrófákkal. Szóval, a halál okainak feltárásához
    17500 boncolást végeztem el, és a következő eredményre jutottam:
    „Minden állat és ember, amely természetes halált hal, a tápanyag
    hiánya miatt halt meg”.

    A kémiai és biokémiai elemzések eredményei pontosan arra mutattak,
    hogy a halál a helytelen táplálkozás eredményeként következik be, és
    ez annyira meglepett engem, hogy visszatértem a marhák táplálásához.

    75 tudományos cikket írtam, 8 tankönyvet más szerzőkkel együtt és egy
    könyvet önállóan. Ezt a könyvet 140 dollárért vásárolták
    orvostanhallgatók. 1700 újságban közölték a cikkeimet, felléptem
    tévéműsorokban és sok egyéb helyen.

    De akkor, a 60-as években aránylag kevesen voltak, akiket érdekeltek
    volna a munkáim a táplálkozásról. Mit tehettem? Kénytelen voltam
    visszaülni az iskolapadba és orvosi képzettséget szerezni, ami
    lehetővé tette, hogy használjam azt a tudást, amit még az állatorvosi
    egyetemen szereztem.

    Bármilyen meglepő, de működött. 15 évig dolgoztam Arizonában, ahol
    közönséges orvosi praxisom volt. Ma szeretném megosztani Önökkel
    azokat az ismereteket és következtetéseket, amelyeket ez alatt a 10-12
    év alatt gyűjtöttem. És ha csak a 10%-át jegyzik meg annak, amit itt
    hallani fognak, elég sok kellemetlenséget és szenvedést, meg egy csomó
    pénzt fognak megtakarítani és sok évvel meghosszabbítják az életüket.
    De ezeket az éveket nem kapják meg csak úgy, csak bizonyos
    erőfeszítések árán.

    Most a legfontosabbat szeretném elmondani. Az ember élettartamának
    genetikai potenciálja 120-140 év.

    Napjainkban mindössze öt olyan népcsoport van, amelyek képviselői
    120-140 évig élnek. Ezek keleten, Tibetben és Nyugat-Kínában élnek.
    Ezek a népcsoportok szerepeltek James Hilton „Az elveszett horizont”
    című könyvében, amelyet még 1964-ben írt.

    A könyv adatai szerint a legidősebb ember a kínai Li doktor volt, aki
    Tibetben született. Amikor betöltötte a 150. életévét, a császári
    kormánytól oklevelet kapott, amely bizonyította, hogy tényleg 150
    éves, azaz 1677-ben született. Amikor betöltötte a 200. életévét, akkor egy
    másik oklevelet kapott. A dokumentumok azt bizonyítják, hogy 256 éves
    korában halt meg. Amikor 1933-ban meghalt, írtak róla New-York
    Times-ban és London Times-ban, ahol elég jó dokumentumokkal
    alátámasztották a leírtakat. Lehet, hogy mindössze 200 éves volt, nem
    256 éves…

    Kelet-Pakisztanban élt egy népcsoport, akik bogazoknak nevezték
    magukat. Ők is híresek voltak a hosszú életükről, 120-140 évig éltek.
    A volt Szovjetunióban grúzok, akik szeretik savanyú tejtermékeket (!), 120
    évig élnek. Az örmények, abháziak, azerbajdzsániak nagyon jól tartják
    magukat még 120-140 évesen is.

    1973-ban, a National Geographic januári számában külön cikk jelent meg
    azokról az emberekről, akik 100-nál több évet éltek. A cikk bőségesen
    el volt látva illusztrációkkal, amelyekről annyira híres a lap. A sok
    fénykép közül három nagyon megmaradt az emlékezetemben.

    Az egyiken 136 éves nő volt. Fotelben ült, kubai szivart szívott és
    vodkát ivott, éppen valamilyen ünnepségen vett részt. Nagyon jól
    mulatott, nem volt ágyhoz kötve egy szociális otthonban, ahol ráadásul
    havonta 2000 dollárt kellene fizetnie az ellátásért. 136 évesen
    élvezte az életét!

    A másik fényképen két házaspár volt, akik éppen a 100. és a 115.
    házassági évfordulójukat ünnepelték.

    A harmadik fényképen egy férfi volt, aki Örményország hegyvidékein
    teát szüretelt, munka közben egy kis rádiót hallgatott. Az anyakönyvi
    bejegyzések – születési dátuma, keresztelési dátuma, gyermekei
    születési dátumai – szerint ő volt akkor a legöregebb ember a Földön.

    A nyugati féltekén a hosszú életükről híres emberek az Andok
    indiánjai, akik Ecuadorban, illetve Peru dél-keleti részén élnek. A
    Titikaka-törzs legöregebb képviselői akár 120 évig is élnek.

    Guinness Rekordok könyvében szereplő, virginiai lakos Margaret Pitch,
    mint a legöregebb amerikai, 115 éves korban halt meg. Egy esés
    következtében hunyt el. Ki találja ki, mitől halt meg? Így van, a
    csontritkulástól. Ez a nő kalciumhiánytól halt meg. Nála nem volt
    szívelégtelenség, rák vagy cukorbetegség, de három héttel az esés után
    meghalt, mert a szervezetében nem volt elég kalcium. Érdekes, a lánya
    azt közölte, hogy a halála előtt Margaret Pitch nagyon kedvelte az
    édességet. Ez az ismert Pikebetegség, majd beszélünk róla.

    Általában, ha nagyon hódolunk csokoládénak, és más édességnek, az azt
    jelenti, hogy a szervezetünkben króm- és vanádiumhiány van.

    A nigériai Baue törzs főnöke 126 évesen halt meg. Temetésén az egyik
    felesége azzal dicsekedett, hogy a férjének halálakor az összes foga
    megvolt, ami azt jelenti, hogy a belső szervei is kellőképpen ellátták
    a funkcióikat.

    Szíriában 1933. júliusában egy férfi 133 éves korában hunyt el. Nem
    azért került a Guinness Rekordok könyvébe, mert 133 évet élt, és nem
    azért, mert 80 éves koráig négyszer megnősült, hanem azért, mert 80
    éves kora után még 9 gyermeket nemzett. Ha megszámoljuk, hogy minden
    gyermek 9 hónapig az anya hasában fejlődik, legalább 1 évig szopik, és
    még egy év van a gyermekek között, akkor kijön az, hogy ez az ember
    100 éves kora után is apa lett. Ezért került bele a Rekordok könyvébe.

    Úgyhogy ne búsuljanak uraim, van még remény!

    Most pedig következzék egy kis tudomány: Arizonában 1993. novemberében
    érdekes kísérletet végeztek. Három fiatal pár három évig teljes
    elszigeteltségbe vonult. Egészséges táplálékon éltek, amelyet saját
    maguknak megtermesztették, tiszta levegőt szívtak, és tisztított vizet
    ittak.

    Három év múltán a Kaliforniai egyetem gerontológusai megvizsgálták
    őket. Minden adat, mint a vérvizsgálat eredménye, és egyéb élettanilag
    fontos mutatók, belekerültek számítógépbe, amely a következő
    prognózist számította ki: ha tovább is így élnek, akkor 165 évig
    élhetnek. Ez ismét bizonyítja, hogy 120-140 éves életkor teljesen
    reális.

    Napjainkban az amerikaiak átlagéletkora 75,5 év, az orvosoké pedig 58
    év. Ha igényt tartanak a statisztikai 20 évre, ne menjenek orvosnak.

    Van két alapvető dolog, amihez ragaszkodnunk kell, ha hosszú életűek
    közé akarunk sorolni magunkat. Ha 120-140 évig akarnak élni, akkor:

    Először is, kerüljék a veszélyeket, például, ne lépjenek taposó
    aknára. Kerülni kell tehát az értelmetlen és szükségtelen veszélyeket.
    Ha orosz rulettet játszunk, dohányzunk, iszunk, csúcsforgalomban
    rohangálunk az út közepén, akkor nem hiszem, hogy megéljük a 120.
    életévünket. Ez humorosan hangzik, de képzeljék el, hogy évente
    emberek ezrei halnak meg, mert hasonló hülyeségeket művelnek. Én azt
    szeretném, hogy lehetőség szerint védjék meg magukat. Ha van
    lehetőségük megelőzni valamilyen betegséget, különösen gyógyíthatatlan
    betegséget, akkor ezt a lehetőséget meg kell ragadni.

    Másodszor, csak azt kell tenni, ami hasznos! Szükségünk van 90
    táplálék-kiegészítőre, ebből 60 ásvány, 16 vitamin, 12 alapvető
    aminosav és 3 alapvető zsírsav. Összesen 90 kiegészítő a mindennapi
    étrendünkhöz, amelyek hiánya különböző betegségeket okozhat. Erről
    mostanában újságok cikkeznek, a rádióban, a tévében beszélnek róla.
    Mindenki tud erről, mert az embereket érdekli az egészség, a hosszú
    életkor, a táplálékkiegészítők, és az orvosok is állandóan erről
    beszélnek nekünk. De nem azért, mert ezt követeli meg tőlük az orvosi
    munkájuk. Azt ne gondolják, hogy az orvosok kérik az újságírókat, hogy
    erről cikkezzenek! Nem, ez azért van, mert az ilyenfajta információ
    növeli az újság eladhatóságát.

    A kedvenc cikkem a Time-ban jelent meg 1992. április 6-án. Ha nem
    olvasták, nagyon ajánlom megszerezni valamelyik könyvtárban, készíteni
    róla néhány másolatot, és kiragasztani a fürdőszobaajtóra, a hűtő
    ajtajára. Ez egy átfogó cikk, amelyben az áll, hogy a vitaminok
    képesek leküzdeni a rákot, a szív- és érbetegségeket, az öregedés
    pusztító hatását. A cikk összesen hat oldalán csak egy negatív
    gondolat szerepel, ez egy orvos gondolata, akinek a cikk szerzője
    tette fel a kérdést: „Mit gondol a vitaminokról és ásványokról, mint
    az étrendünk kiegészítőiről?”

    Mit válaszolt az orvos? „A vitaminok szedése nem hoz hasznot” – véli
    Viktor Hubbin, egy New York-i orvosi egyetem professzora. „Minden
    vitamin, mint táplálékkiegészítő, a vizeletünket teszi drágábbá”.

    Ha megpróbáljuk emberi nyelvre lefordítani ezt a kijelentést, az jön
    ki, hogy dollárokat pisilünk, ha vitaminokat és ásványokat szedünk,
    vagyis hiába költjük a pénzünket vitaminokra és ásványokra. Ezt akarta
    mondani.

    Ha ez nyomtatásba került, akkor biztos van benne valami. De
    kötelességem elmondani Önöknek, miután 14500 állati és 3000 emberi
    boncolást végeztem a világ különböző pontjain, és mindig egészséges
    akartam lenni, egészséges gyermekeket, unokákat és dédunokákat akarok,
    az én véleményem az, hogy ha nem fektetünk be magunknak vitaminokba és
    ásványokba, akkor az orvosok jólétébe fektetünk be. Szilárdan hiszem,
    hogy pont mi segítjük elő az orvosok jólétét (?).

    Az 1776. és a második világháború közötti időszakban az amerikai
    kormány kb. 8,5 millió dollárt költött az egészségügyre és orvosi
    kutatásokra. Most erre 1,2 milliárd dollárt költenek évente, és ez nem
    is elég, mert mindenki ingyenes orvosi ellátást akar.

    Én azt mondom, hogy ha a mezőgazdaságban bevezetnénk az emberi típusú
    orvosi rendszert, akkor fél kiló hús 275 dollárba kerülne. De ha a
    mezőgazdasági rendszert alkalmazzuk az emberek egészségügyi
    ellátására, akkor egy öttagú család egészségbiztosítása 10 dollár lesz
    havonta. Lehet választani.

    Az a szilárd meggyőződésem, hogyha gazdaggá tesszük az orvosokat a
    biztosítás és az állami támogatások formájában, akkor ők is tartoznak
    nekünk valamivel. Kötelesek legalább megküldeni nekünk az információt
    a legújabb orvosi kutatások eredményeiről.

    Valaki az itt lévők közül kapott valaha is ilyen információt az
    orvosától? Nem. Érdekes, nem? De nekem nagy mennyiségű információ van
    a tarsolyomban. Szeretném megosztani ezt Önökkel.

    Első. A gyomorfekély. Bizonyára hallották már, hogy a gyomorfekélyt a
    stressz váltja ki. Az állatorvosok már 50 éve tudják, hogy a
    sertéseknél a gyomorfekélyt egy baktérium okozza. Mi nem engedhetjük
    meg magunknak a drága műtétet a sertés gyomrán, de ha megengedhetnénk,
    akkor a flekkenünk 275 dollárba kerülne.

    Létezik egy bizmar nevű ásványi anyag, amelynek a segítségével a
    gyomorfekély a sertéseknél műtét nélkül is gyógyítható. Ezt meg is
    tettük a bizmar, egyéb ásványok és tetraciklin segítségével.

    Az egészségügyi intézetek csak 1994. februárjában közölték, hogy a
    gyomorfekély nem a stressz következménye, hanem baktérium okozza, és
    gyógyítható. Pedig a kutatók általában így nyilatkoznak: „…reménykeltő
    eredményeket mutat, amelyek jótékony hatással lehetnek…” Itt pedig
    kertelés nélkül nyilatkoznak, hogy a gyomorfekély „gyógyítható”. Azt
    írják: „a gyomorfekély a bizmart és a tetraciklint kombináló új
    módszer segítségével gyógyítható”. Aki nem tudja, mi a bizmar, menjen
    el egy gyógyszertárba és 2 dollárért vegyen meg egy üveg rózsaszínű
    folyadékot. Az a neve, hogy peptobizmar. Naponta egy teáskanállal a
    gyomorfekély gyógyítható. Lehet 5 dollárért meggyógyulni, vagy műtőbe
    vonulni. Választhatnak!

    Nos, melyik a második leggyakoribb halálos betegség az amerikaiak
    között? Így van, egy szörnyű betegség, rák a neve.

    1993. szeptemberében a Bostoni onkológiai intézetben kijelentették,
    hogy egy rákellenes diétát dolgoztak ki. A kutatások Kínában folytak,
    annál az egyszerű oknál fogva, hogy a kínai Hinaj tartományban
    regisztrálták a legmagasabb megbetegedési szintet.

    Öt éven át 29000 embert vizsgáltak. A betegek kétszer akkora adag
    vitamint és ásványi anyagot kaptak, mint amennyit az amerikaiak
    esetében javasoltak. Vagyis ha a javasolt napi C-vitamin mennyiség 60
    mg, akkor a betegek 120 mg-ot kaptak.

    Alan Paul, egy ismert amerikai orvos, azt mondta, hogy ha el akarjuk
    kerülni a rákos megbetegedéseket, akkor naponta 10.000 mg C-vitamint
    kell(ene) szednünk.

    Az lett az eredmény, hogy azok az orvosok, akik hevesen vitatkoztak
    Alan Paullal, már itt hagyták ezt az árnyékvilágot (nyugodjanak
    békében!), ő pedig él és virul. Alan Paul most 94 éves, naponta 14 órát
    dolgozik, hetente 7 napot, egy farmon él Kaliforniában, San
    Francisco-i egyetemen tanít.

    Csak rajtunk múlik, hogy a rég elhunyt orvosok tanácsait fogadjuk meg,
    vagy dr. Paul véleményét támogatjuk. Szóval, teljesen normális dolog,
    ha dupla adag C-vitamint és A-vitamint szedünk, semmi baj nem lesz
    belőle. Ezenkívül szükség van még cink, riboflavin, molibdén, stb.
    bevitelére is.

    Van még egy különösen hasznos anyagcsoport: az E vitamin, a
    béta-karotin és a szelén. Abban a betegcsoportban, ahol a betegek 5
    éven keresztül E-vitamint, béta-karotint és szelént kaptak, a
    halálozás 9%-kal csökkent, vagyis minden 100 halálra ítélt betegből 9
    ember túlélte. A Hinaj tartományban leggyakoribb betegségek, a gyomor
    és a nyelőcsőrák esetében 21%-uk élte túl. Ebben az esetben az
    orvosnak kellene átadnia ezt az információt. Ha már nem akart
    felelősséget vállalni, legalább lehetővé tehette volna a választást.

    Ezek miatt én egyszerűen nevetségesnek tartom a páciensekhez való
    hozzáállásukat. Másfelől, ez is egy újabb bizonyítéka az orvosok
    közönyének.

    Megyünk tovább! Ízületgyulladás. 1993. szeptemberétől a Harvard és
    Bostoni Egyetem egészségügyi kutatóintézeteinek kórházaiban
    csirkeproteinnel (?) kezelték azokat a betegeket, akiknek ízületgyulladás
    következtében meg voltak dagadva az ízületeik. Olyan betegeket
    választottak ki, akiknek az állapotát gyógyszeres kezeléssel nem
    sikerült javítani. Ők aszpirin-, mezotrixid-, prednizolon-,
    kortizon-injekciókat, és különböző fizikoterápiás kezeléseket kaptak.
    Egyetlen lehetőségük maradt, a műtéti ízületcsere.

    Ekkor azt mondtam: „Figyeljetek, ezek az emberek már annyit
    szenvedtek, hogy esetleg hajlandóak lennének még 90 napig szenvedni,
    én meg egy kísérletet elvégeznék.” A kísérletre 29 beteg volt
    hajlandó. Ezek az emberek, akiken az orvosok már semmilyen egyéb módon
    nem tudtak segíteni, a következő kezelést kapták: minden reggel egy
    púpos kanál aprított csirkeporc, narancslében elkeverve. 10 nap után
    minden fájdalom és gyulladás elmúlt (?), 30 nap múlva a betegek már
    megengedhették maguknak az ízületeik óvatos használatát, három hónap
    elteltével teljesen helyreálltak az ízületek funkciói.

    Most pedig megnevettetem Önöket.

    A nevetséges momentum az, hogy a Harvard kórházában kísérletet végző
    orvos kijelentette, hogy a csirkeporc gyógyszer. Ha képes
    meggyógyítani a betegséget, akkor gyógyszernek minősül, amit receptre
    kell felírni. Rögtön láttuk, ahogy pörög és számol az agya: „… 300
    dollár egy kapszula, összesen 25 beteg…”.

    De ha nem akarunk ezzel vesződni, elég bemenni a gyógyszertárba és
    megvenni egy noxigelon nevű szert. A nők nagyon jól ismerik ezt, a haj
    és a köröm erősítésére használják. A fő összetevője a marhaporc, amely
    jól fogja majd erősíteni az Önök porcait és csontjait. Ha naponta
    bevesznek fél teáskanállal, narancslében keverve, ráadásul
    kolloidásványokat is szednek, minden 100 fontra 1 unciát számolva,
    akkor ha a következő alkalommal idejövök, majd felszaladnak a
    színpadra, és össze-vissza csókolgatnak és ölelgetnek, ha egyáltalán
    eszükbe jut még az ízületgyulladás.

    Hallott már valaki az Alzheimer-kórról? Most mindenki tud róla, pedig
    amikor én kisfiú voltam, ez a betegség egyszerűen nem létezett. Most
    viszont az egyik legelterjedtebb betegség, amely minden második, 70 év
    fölötti embert megtámad. Ijesztő adat. Hogy lehet megállapítani ezt a
    betegséget korai stádiumában az állatoknál, és hogy lehet
    meggyógyítani? El tudják képzelni, mekkora veszteség érne egy farmert,
    ha az anyakoca elfelejtené, miért is ment oda az etetőhöz?

    Emiatt az állatorvosok már 50 évvel ezelőtt elkezdték vizsgálni a
    betegséget, és igyekeztek meggyógyítani azt. Megpróbáltunk nagy adag
    E-vitaminnal eredményt elérni. A háziorvosuknak illett volna küldeni
    egy levelet 1992. júliusában, amikor a Kaliforniai Egyetem San Diegói
    orvosi tanszéke közzé tette, hogy az E-vitamin lassítja a
    memóriavesztést Alzheimer-kór esetében. És csak 50 évvel maradtak le
    az állatorvosokkal szemben.

    Éppen ezért talán biztonságosabb lenne állatorvoshoz fordulni. Aztán
    mondják, kinek volt már szerencséje a vesekőhöz? Igen, látok néhány
    kezet.

    Az orvos mitől tiltotta el legelőször az étrendben? Kalciumtól. Semmi
    tejtermék, semmi leves, semmi étel, amiben kalcium van. Szentül hittek
    abban, hogy a vesekő az ételben található kalciumból (?) képződik.

    Valójában a vesekő a saját csontjainkból képződik. Amikor kalciumhiány
    van, akkor jelennek meg a vesekövek. Már ezer éve tudják az emberek,
    hogy a háziállatoknál a vesekő megelőzéséhez több kalciumot,
    magnéziumot és bórt kell adni nekik. De a marhák, birkák és kecskék
    anatómiája olyan, hogy ha megjelennek náluk a vesekövek, akkor
    egyszerűen kimúlnak. Ha az emberben jelenik meg a vesekő, akkor csak
    sajnálja, hogy nem tud meghalni, akkora fájdalmat érez.

    Mi tudjuk, hogy kell megelőzni ezt a betegséget. Még 1993-ban kellett
    volna levelet kapniuk a háziorvostól, amelyben az áll, hogy a kalcium
    csökkenti a vesekő megjelenésének kockázatát. Több mint 40000 pácienst
    vizsgáltak, akiket öt kategóriába soroltak. Abban a csoportban, ahol a
    legnagyobb volt a kalciumadag, senkinek sem volt veseköve.

    Emlékeznek, mondtam Önöknek, hogy az orvosok 58 évet élnek, mi pedig
    75-öt? Nos, egy csoport profi, akik megmondják nekünk, hogy kell élni,
    bizonygatják nekünk, hogy tilos a só, a koffein, a vaj, inkább a
    margarint kell ennünk, és nem csinálni semmiféle hülyeséget, 58 évesen
    meghalnak; eközben azok, akik 120-140 évig élnek, egy csésze teába
    beletesznek egy darabka sót (!) is. Márpedig ők naponta 40 csészével is
    megisznak, vajjal főznek és 120 évig (?) élnek.

    Akkor most kinek higgyünk? Azoknak, akik 120 évet élnek, vagy akik
    58-at? Önökön áll a döntés. Bár vannak orvosok, akiket én nagyon is
    tisztelek. Köztük van a Stuart Cartred doktor, 38 éves háziorvos.

    Az aneurizma a szakterülete. Ez egy olyan betegség, amikor a szövet
    rugalmasságának elvesztése következtében gyenge artéria kitágul.

    1957-ben megtudtuk, hogy az aneurizma oka a szervezet rézhiánya. Akkor
    egy olyan projekten dolgoztunk, amelynek során 200 ezer pulykát
    figyeltünk meg. Különleges tápot kaptak, amibe 90 különböző tápanyagot
    adagoltak. Az első 13 hétben az állománynak a fele elpusztult.
    Boncoláskor kiderült, hogy mindnek aneurizma volt a haláloka. Miután a
    farmerek megduplázták a réz mennyiségét, 500 ezer (!) pulykát felneveltek
    úgy, hogy egy sem pusztult el aneurizma miatt.

    Ezt a kísérletet elvégeztük egerekkel, macskákkal, kutyákkal,
    marhákkal, sertésekkel, stb., és arra a következtetésre jutottunk,
    hogy ezt a betegséget a rézhiány okozza.

    A korai őszülés az első tünete annak, hogy rézhiány van kialakulóban.
    Ráadásul a bőr összeráncosodik, mert a szövetek rugalmassága csökken,
    karikás lesz a szemkörnyék, barázdált lesz az arc, olyan lesz az
    ember, mint egy aszalt szilva.

    Aztán, van olyan probléma is, mint a visszér. Ennek az oka az, hogy
    csökken a szövetek rugalmassága, az egész test petyhüdt lesz, lóg a
    has, az arc, a mell, rohanunk a plasztikai sebészhez. Pedig olcsóbb,
    praktikusabb és biztonságosabb kolloid-ásványokat szedni. Most pedig
    egy másik orvost mutatok be Önöknek: Martin Cartert. 57 éves korában
    meghalt. A Harvardon szerezte meg az orvosi diplomát, a Yale-en pedig
    doktori címet kapott. Boncoláskor aorta-aneurizmát állapítottak meg
    nála. Az orvos rézhiánytól halt meg. Neki is olcsó volt a vizelete.

    Egy másik példa. Egy elég híres jogász Detroitból, Helen Joyce Walter
    44 évesen halt meg. Az egyik legdivatosabb sportklubot látogatta,
    tudják, mostanában a nők acélkemény csontokat akarnak kicsi
    ráfordítással. Ő is aneurizmában halt meg. Boncolásakor a tünetek
    egyfajta bénulásra, vagy bevérzésre emlékeztettek. Ennek is a rézhiány
    volt az oka. Neki sem volt drága a vizelete.

    Hallott már valaki Stuart Burkerről? Ő öt nagy visszhangot kiváltó
    könyvnek a szerzője. A könyvek egészségről, diétáról, táplálkozásról
    szólnak. Az orvosi diplomát az egyik legjobb bostoni egyetemen
    szerezte meg. A könyvekben a fogyás diétájáról van szó. Húszéveseknek
    írta a könyveit, ő pedig 40 évesen meghalt.

    Szeretnék a példáját és a diétáját követni? Negyvenévesen halt meg,
    kardioamepátiában, amelynek oka a szelénhiány. A farmerek egyszerűen
    bemennek a tápszerboltba és megveszik a szelént injekcióban, vagy
    tablettában az állataiknak, hogy megelőzzék ezt a betegséget.

    Dr. Stuart Burker, aki öt könyvet írt a táplálkozásról, 40 évesen halt
    meg szelénhiányban. Neki sem volt túl drága a vizelete. Higgyék el, a
    kardioamepátiát meg lehet előzni pusztán napi 10 centért, és ha ezt
    nem teszik meg, akkor tiszta bolondok. Másképp nem is tudom kifejezni
    magam, ha nem hajlandóak napi 10 centet szelénre költeni, hogy
    megmentsék a tulajdon életüket.

    Gale Clark 47 évesen főkardiológus volt Saint Louisban. Találják ki,
    miben halt meg? Kardiomiopatikus rohamban. Biztosan látták már, ahogy
    a tehenek, akik sok kalciumot veszítenek a tejjel, kavicsokat,
    csontokat, mindenféle idegen anyagot rágcsálnak. Jó farmer ilyenkor
    gondoskodik arról, hogy a táp több ásványt tartalmazzon, mert különben
    megeszik az istállót is (!).

    Embereknél is gyakran látni az ilyesmit. Mint tudjuk, a kismamák
    állandóan valamit kívánnak, folyton bökdösik a férjüket: „Hé! Kelj
    fel, hozz nekem fagylaltot savanyú uborkával!” Ez azért van, mert a
    fejlődő magzat elveszi a szervezetéből a szükséges ásványokat. Egy kis
    tanács: Vizsgálják meg a kezüket és az arcukat! Ha rózsaszínű foltokat
    látnak, akkor ez a szelénhiány korai tünete. Ha találtak ilyet, akkor
    6 hónapig szedjenek kolloid formájú szelént. Mind el fog tűnni. Fél év
    alatt ezt a folyamatot meg lehet fordítani. Ha ugyanis a foltok
    kívülről eltűnnek, eltűnnek belül is, a belső szervekről, az agyról, a
    szívről, a májról, a veséről.

    Kinek van alacsony vércukorszintje? Jó, kb. a 10%- nak. Biztosan
    láttak már hiperaktív gyerekeket, akik rávetik magukat cukorra. A króm
    és a vanádium hiánya alacsony vércukorszinthez vezet. És ha ezt
    figyelmen kívül hagyjuk, akkor fejlődik ki a mindenki által ismert
    betegség, a cukorbetegség.

    Ami az ónhiányt illeti, az olyan elterjedt tünetben mutatkozik, mint a
    kopaszság a férfiaknál. Amint látom, a jelenlévők közül sokaknak
    szemmel látható ónhiánya van. És ha nem szüntetjük meg ezt a hiányt
    minél hamarabb, süketség is fejlődhet ki.

    Következik a bórhiány. A nőknek a bórt ismerniük és tisztelniük kell.
    Segíti a kalcium megtartását a csontokban, véd a csontritkulástól.
    Elősegíti az ösztrogén, férfiaknál a tesztoszteron termelését. Ha nem
    veszünk magunkhoz elegendő mennyiségű bórt, akkor drága hölgyeim,
    nagyon meg fogják szenvedni a változó kort. A férfiaknál még rosszabb.
    Korai impotencia fenyegeti őket.

    A cinkhiány első tünete, amikor elveszítjük a szaglásunkat és
    ízlelőképességünket. Amikor nem ízlik az ebéd, amit a felesége főzött,
    és panaszkodik, hogy semmi ízt nem érez. „Én egész nap a konyhában
    toporogtam, hogy finom ebédet főzzek neked, te pedig meg sem
    dicséred!” „Érdekes, én bementem a konyhába, de semmi illatot nem
    éreztem”. Ez a cinkhiány. Az állatkísérletek bebizonyították, hogy van
    kb. 7 ásvány, amely kétszeresére hosszabbítja meg az életüket.
    Emlékeznek, hogy mondtam, hogy az embernek 90 tápanyagra van szüksége:
    60 ásványra, 16 vitaminra, 12 aminosavra és 3 zsírsavra.

    Nagyon szerencsések vagyunk, mert a növények képesek megtermelni
    nekünk a szükséges aminosavat, vitamint és zsírsavat. Nekünk csak az
    kell, hogy naponta 15- 20 növényi összetevőt iktassuk be az
    étrendünkbe helyes kombinációban, és megkapjunk minden szükséges
    tápanyagot. Elvileg ez lehetséges, de az amerikaiak többsége mégsem
    teszi ezt. Az átlagos amerikai úgy véli, hogy ha egy kis chips formájú
    krumplit (?) evett, akkor teljesítette a napi zöldségadagot. Attól
    függetlenül, hogy elvileg lehetséges lenne megkapnunk a szükséges
    mennyiségű vitamint, aminosavat és zsírsavat a szükséges arányban a
    napi diétánkban, gyakorlatilag kevesen teszik ezt. Ezért, ha Önöknek
    is drága az életük, mint nekem a sajátom, az unokáim és dédunokáim
    élete, akkor Önök is maguk gondoskodjanak arról, hogy biztosítsák a
    szükséges mennyiségű tápanyagot, mert garantálom, ha nem teszik ezt
    meg, akkor nem fognak 120 évig élni.

    Egy másik történet, az ásványok. Ez egy tragikus történet, mert a
    növények már nem tartalmaznak ásványokat semmilyen formában. Ezek már
    hiányoznak a talajból, így nincsenek meg a növényekben sem.

    Készítettem egy másolatot az Egyesült Államok Szenátusi üléséről. 74.
    kongresszus, második ülés, 2.64. dokumentum. Az áll benne, hogy az
    ásványtartalom a farmjaink talajában teljesen lecsökkent, ezért a
    learatott termés, akár gabona, akár zöldség, akár gyümölcs, nem
    tartalmaz ásványokat. Az emberek, akik ezekkel az élelmiszerekkel
    táplálkoznak, megbetegszenek az ásványok hiánya miatt. Az egyetlen
    módszer ennek a megelőzésére és gyógyítására a táplálék-kiegészítők
    alkalmazása. Ez áll a dokumentumban, amelyet 1936-ban írták alá a
    Kongresszusban.

    Azóta jobbra fordult a dolog? Nem, nem lett jobb! Sajnos, még rosszabb
    is lett a helyzet. Ennek az az oka, hogy a farmerek nátriummal,
    foszforral és káliummal javítják a talajt. Három komponenssel
    különböző kombinációban, és senki sem kényszerítheti rá a farmert,
    hogy még 60 elemet adagoljon a földbe, mert attól nem függ a termés
    mennyisége. Ezért minden egyes termés kivonja a földből az összes
    lehetséges ásványt. És ha a 60 helyett csak 3 ásványt pótolunk vissza,
    akkor a dolog úgy néz ki, mint amikor havonta 3 dollárt teszünk a
    számlánkra, de 60-at veszünk ki. El tudják képzelni, mi lesz a
    számlánkkal. Megszűnik.

    Elmondom Önöknek, hogy az egészségünk is a katasztrófa szélén van,
    mert a talajban már nincsenek ásványok, és emiatt mi együtt és
    külön-külön teljes felelősséget viselünk az egészségünkért, a tudatos
    kiegészítő ásványpótlásért.

    Gyakran megkérdeznek: „És 1000 évvel ezelőtt mit csináltak az emberek,
    amikor nem is voltak műtrágyák, pedig sokan éltek hosszú életet. Mit
    gondolsz az egyiptomiakról, indiaiakról, kínaiakról?”

    Ők hatalmas folyók mentén éltek: Nílus, Gangesz, Sárga folyó, amelyek
    évente megáradtak, és mindent elárasztottak. Találják ki, mi történt
    ilyenkor? A víz iszapot és hegyi homokot hozott ezermérföldnyi
    távolságra. És az emberek imádkoztak minden istenhez, és köszönték az
    áradást. Mi azért imádkozunk, hogy ne legyen áradás. Pedig az áradás
    gazdagítja a talajt termékeny iszappal és ásványokkal, ezzel
    gazdagítja a learatott termést is.

    Filipposz király, Nagy Sándor apja feleségül vett egy 12 éves lányt,
    Kleopátrát, Egyiptom hercegnőjét. A lány egyáltalán nem hasonlított a
    méregdrága ruhában és sminkben járó Elizabeth Taylorra. Lapos mellű,
    soványka teremtés volt. Miért vette mégis feleségül a király? Azért,
    mert Egyiptomban volt a legjobb a gabona. Mindenki tudta ezt, márpedig
    a makedón hadsereg éppen az egész világot készült meghódítani. Szükség
    volt a legjobb minőségű élelmiszerre a katonáknak, hogy 20 órás menet
    után tudjanak 6 órát küzdeni és győzni. Ha kimerült talajon
    termesztett gabonával táplálkoztak volna, akkor 20 perc után már azt
    kiabálták volna: „Édesanyám, vigyél haza”. Filipposz tudta, hogy
    Egyiptom az a hely, ahonnan a legjobb gabonát lehet szerezni. Az
    áradások ellátták a talajt kitűnő ásványokkal. Minden, művészetekben
    és technológiákban fejlett kultúra ilyen helyről származik. Az ilyen
    helyen élő emberek a legjobb szellemi potenciállal rendelkeztek, mert
    az étrendjük ásványokban gazdag volt.

    Most pedig a következőt teszem.

    Példának veszek néhány ásványt, hogy elképzelésük legyen, miért
    annyira fontosak. Csak egy párat említek meg, de az összes ásványra
    igaz ez. Legelőször tekintsük a legelterjedtebb ásványt, a kalciumot.
    Mindenki ismeri.

    A kalciumhiány az oka megközelítőleg 147 különböző betegségnek.

    Néha a betegségnek emberi neve van. Ilyen például a Bell’s Palsy,
    amikor az arc egyik fele eltorzul. Ez még nem bénulás, csak az arcideg
    parézise. A kalcium hiánya okozza.

    Csontritkulás: ez a betegség a 10. helyet foglalja el a felnőtt
    lakosság elhalálozási okainak körében. Ez egy nagyon költséges
    betegség. A csípőprotézis műtétje 35000 dollárba kerül, de ha ne adj
    Isten, két protézisre van szükség, akkor 70000 dollárba. Ha
    biztosításunk van, akkor szerencsések vagyunk, mert akkor ingyen
    megcsinálják.

    A virginiai Mrs. Pitch, aki 115 éves korban halt meg, ha emlékeznek,
    az esés utáni következményekbe halt bele. Amennyire én tudom, az
    állatoknál nincs csontritkulás. Például, van egy 100 tehénből álló
    csordája, és idén nem született borjú, amelynek az eladásából fedezni
    lehetne költségeket. Pedig ki kell fizetni a takarmányt, az
    állatorvost, karban kell tartani a farmot és a legelőt, javítani a
    kerítést, stb. Felhívja az állatorvost: „Mi történt? Nem kellene
    túladni ezeken a teheneken?” Az állatorvos eljön, megvizsgálja a
    teheneket, és azt mondja, hogy a tehenekkel nincs semmi baj. Majd
    megvizsgálja a bikát és kijelenti: „Itt a probléma, bikának
    csontritkulása van, és ilyen csípőízületekkel nehéz a dolga a
    tehenekkel”. Ahhoz, hogy megelőzzük ezt a betegséget, a borjúnak
    mindössze napi 10 cent értékű kalciumot kell adni, és sosem lesz
    csontritkulása.

    A fogágy- és ínygyulladás megelőzése érdekében a fogorvosok szerint
    javasolt minden étkezés után fogat mosni és fogselymet használni.
    Állatorvosként állatok százezreivel találkoztam, egerekkel,
    patkányokkal, nyulakkal, kutyákkal, birkákkal, disznókkal, lovakkal,
    oroszlánokkal, tigrisekkel és medvékkel. Ők nem szenvednek
    ínybetegségekben, de nem használtak fogselymet sem. Igaz, a leheletük
    nem éppen virágillatú, de az ínyeik egészségesek. Annak az oka, hogy
    az állatoknál nincs fogínysorvadás, ugyanaz: nincs kalciumhiányuk.

    Menjünk tovább, vegyük az ízületgyulladás problémáját. Emlékeznek, már
    szóba került a csirkeporc és a zselatin. Az ízületgyulladást 85%-ban
    az ízület csontvégeinek ritkulása okozza. Létezik közönséges
    ízületgyulladás (artritisz), oszteoartritisz, lumbágó, reuma, és mind
    a csontritkulás következménye.

    Tovább, magas vérnyomás. Az első, amit javasol az orvos: csökkenteni a
    sót az étrendünkben (és punktum!). Ezt mindenki tudja, mert nagyon régóta ezt
    sulykolják belénk. De jussanak eszünkbe a tehenek! Az első, amit a
    farmer a takarmányba tesz: egy darab só.

    Egyetlen farmer sem lesz versenyképes, ha nem ad sót a jószágának.
    Egyszerűen belehal az állatorvos számláinak látványába, meg fog
    őrülni. Nekünk pedig azt javasolják, hogy a só nem szükséges, sőt
    ártalmas, hogy elég az a sómennyiség (?), ami benne van a kenyérben, a
    salátában.

    Ne higgyék el. Képzeljék el, hogy egy orvos, aki 58 évet él, azt
    mondja: „Ne egyenek sót, ne egyenek vajat!”, azok pedig, akik 120 évet
    élnek a sót is, a vajat is fogyasztottak.

    Próbáljanak választani!

    Kialakítottam egy 5.000 fős kísérleti csoportot, akik magas
    vérnyomásban szenvedtek, és naponta dupla adag kalciumot adtam nekik.
    Néhány hét múlva abbahagytam a kísérletet, mert az alanyok 65%-ánál
    rendbejött a vérnyomás, csak a megduplázott kalciumadagtól. Amikor
    ezek a páciensek megjelentek a kezelőorvosuknál, az orvos felkiáltott:
    „Ó! Milyen jó a vérnyomása, mit szedett?” Kísérleten vettem részt,
    dupla adag kalciumot kaptam!” – válaszolta a páciens.

    A következő probléma az izomgörcs. Éjszaka felébred, és nem tudja
    megmozdítani a lábát. Mindannyian tapasztaltuk ezt. Ez általában a
    kalciumhiány jele.

    Következik a posztmenstruációs szindróma, lelkifizikai állapot,
    amelyet hisztérikoektómiának szoktunk nevezni. A San Diego-i
    Kaliforniai Egyetemen a napi kalciumadag megduplázását javasolták, és
    a lelki és fizikai tünetek 85%-a megszűnt.

    Az utolsó probléma, a derékfájás. Az amerikaiak 85%-a szenved
    derékfájásban, attól függetlenül, hogy számítógép előtt ülnek,
    teherautókat rakodnak, vagy buszt vezetnek. Ez egy nagy amerikai
    tragédia. Valójában a derékfájás a csigolya csontritkulása,
    függetlenül attól, hogy van probléma a porckoronggal, vagy nincs. Ha a
    porckorongnak nincs mibe kapaszkodnia, a csigolya elvékonyodik,
    elpusztul, különösen, ha még rézhiány is jelen van.

    Beszéljük még a cukorbetegségről. Ezt a problémát mindenki ismeri, az
    Egyesült Államokban ez a harmadik leghalálosabb betegség. Olyan
    szövődményekkel, mellékhatásokkal jár együtt, mint a vakság,
    veseelégtelenség, különböző fokú szív- és érproblémák. Ha
    cukorbetegsége van, akkor átlagosan kevesebbet fog élni, mint az,
    akinek nincs.

    1957-ben az állatorvosok megtudták, hogy a cukorbetegség megelőzhető
    és gyógyítható ásványok segítségével (!). Ez hivatalosan megjelent abban a
    szaklapban, amely a nemzeti orvostudományi intézményeket képviselte:
    „a cukorbetegség megelőzhető és gyógyítható króm és vanádium
    segítségével”.

    Csak a vanádium már magában is képes helyettesíteni az inzulint a
    felnőtt cukorbetegeknél, jelentette ki a Vancouveri Orvosi Egyetem és
    British Columbia-i Egyetem Orvostudományi Intézete. Természetesen nem
    tudják az inzulin adagolását azonnal megszüntetni. Sokuknak ehhez 4-6
    hónapra van szükségük, vagyis ez egy fokozatos folyamat, mialatt
    állandóan megfelelő mennyiségű krómot és vanádiumot kell szedni. Saját
    szememmel láttam, milyen jól működik ez páciensek százainál.

    Nagyon jó lenne, ha sikerülne nekem meggyőzni Önöket, hogy az
    ásványokat külön szedni kell, nem érdemes várni, hogy azok
    élelmiszerrel bejutnak a szervezetünkbe. Különösen nem kell függeni
    attól, ami be van csomagolva dobozokba, zacskókba, üvegekbe.

    Háromféle ásványi anyag van, amelyekre külön figyelmet kell fordítanunk.

    1. típus: fém formájú ásványok. Ezeket általában kövekből nyerik ki.
    Felszívódásuk 8-12%. Ha elérjük a 25- 40 éves kort, a felszívódásuk
    3-5%-ra csökken.

    Nagyon rossz, ha olyasmit szedünk, mint a kalciumlaktát, ami
    közönséges fém-ásvány. Tegyük fel, hogy 1000 mg-os tablettákban van.
    Akik naponta 2 tablettát szednek, sokan mondták: „Doktor úr, én nagyon
    sok kalciumot szedek. A rádióban hallottam egy adást az
    ízületgyulladásról, és naponta 2000 mg kalciumot szedtem, de az nem
    volt jó hatással az ízületgyulladásomra, sőt, rosszabbul lettem”.

    Kérdezem: „Pontosan milyen kalciumkészítményt szedett?” Válasz:
    „Kalcium-laktátot”. Hát itt van a hiba, mert ebből a mennyiségből csak
    250 mg a fém-kalcium, a maradék 750 mg pedig laktóz és tejcukor. Ha
    figyelembe vesszük, hogy ebből csak 10%-ot tudunk hasznosítani, a 250
    mg-nak a 10%-a 25 mg. Vagyis ha két tablettát szedünk belőle, akkor az
    nem 2000 mg kalcium, hanem csak 50 mg. Úgy néz ki, hogy a szükséges
    kalcium-mennyiség beviteléhez az ilyen tablettából naponta 90-et kell
    bevennünk, minden evéskor 30-at. És ne felejtsük a maradék 59 ásványt!

    A 60-as években a mezőgazdaságban elkezdték alkalmazni „Cal added”
    (kalcium hozzáadásával készült) ásványokat. Ezek olyan fém-ásványok,
    amelyekben a fématom be van burkolva aminosavakkal, proteinekkel és
    enzimekkel. Ez a forma 40%-ig növeli a felszívódást. Éppen ezért
    vetette rá magát az ötletre az élelmiszeripar.

    A harmadik csoport a kolloid-ásványok. Ezek rendelkeznek a legnagyobb
    abszorpciós képességgel, márpedig az abszorpció, a felszívódás érdekel
    minket elsősorban.

    A kolloid-ásványok 98%-ig felszívódnak, ami 2,5-szer több, mint a „Cal
    added” ásványok, és tízszer több, mint a fém-ásványok felszívódása. A
    kolloid-ásványok csak folyadék formában léteznek, és csak nagyon apró
    részecskékben, 7000-szer kisebbek a vörösvérsejtnél. Minden részecske
    negatív töltést hordoz, a vékonybél fala pedig pozitívat,
    elektromágneses mező keletkezik, amely a bélfal felé koncentrálja a
    fémrészecskéket. Mindez együttvéve 98%-os felszívódást eredményez.
    ( és itt jönnek a kertbarátok és a talajerősítése ásvánnyal)
    A növények nagyon érdekes szerepet játszanak a kolloid-ásványok
    keletkezésében. A szöveteikben átalakítják a fém-ásványokat
    kolloid-ásványokká. Amikor elfogyasztjuk a növényeket, az ásványok
    felgyülemlenek a szervezetünkben, és hasznosítani tudjuk őket.

    De mivel a talajunkban nincsenek fém-ásványok, a termés sem tartalmaz
    elegendő mennyiségű ásványt. Minden hosszú életű ember, aki 120-140
    évet élt, sok közös vonással rendelkezik. Mindegyik magashegyi
    falvakban élt, 2500-4000m magasan a tengerszint fölött. Lakóhelyükön
    évente kevesebb, mint 5 cm csapadék esik, vagy egyáltalán nem esik.
    Ezek nagyon száraz régiók. Mit gondolnak, hogy nyerik az ivóvizüket?
    Hóolvadásból. A víz, amely az örök hó alól folyik, nem annyira tiszta
    és átlátszó, ha pohárba töltjük, akkor sárgás-fehér vagy kékes-fehér
    színű. 60-72 ásványt tartalmaz.

    A Titikaka-tónál vagy Tibetben az ilyen vizet jégtejnek nevezik, és
    nem csak isszák, de ami sokkal fontosabb, öntözik a földjeiket is
    évről évre, nemzedékről nemzedékre már 2,5-5 ezer éve. És náluk nincs
    cukorbetegség, szív-elégtelenség, magas vérnyomás, ízületgyulladás,
    csontritkulás, rák, szürke hályog, születési rendellenesség, börtön,
    kábítószer, adók, orvosok, és 120- 140 évig is élnek betegségek
    nélkül. Mit gondolnak, fontosak a kolloid-ásványok?

    És minden olyan nap, amikor nem vették be az ásványokat,
    lerövidítették az életüket néhány órával, vagy akár nappal.

    Gondolkozzanak ezen és legyenek egészségesek!

    ________________________________________

    Oszd meg másokkal:

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Miért érdemes tőlünk vásárolni?

Title