window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-Y57Z5RL63P');
GAL Marhakollagén peptidek Klasszik – 300g

GAL Marhakollagén peptidek Klasszik – 300g

4810 Ft

16,03 Ft / g

A tiszta és fenntartható forrásból származó GAL Marhakollagén peptidek gyártója az American Grassfed Association tagja; a szarvasmarhákat a szabadban nevelik, életük 100%-át füvön és legelőn töltik, s nem kezelik őket hormonokkal, antibiotikumokkal, anabolikus szteroidokkal. A jószágok rendszeres állatorvosi felügyelet alatt állnak, szükség esetén gondos kezelést kapnak. Az alapanyag minden egyes tétele hivatalos eredetigazolással érkezik.A rendkívül kíméletes állattartásból származó alapanyaga mellett a GAL Marhakollagén peptideket ugyanakkor immár az eddigieket is felülmúló tulajdonságok, tökéletes oldhatóság, semleges íz és zamat jellemzik. A 3000 Dalton alatti peptidméret kimagasló bioaktivitást, a szervezetünkben gyors és maradéktalan hasznosulást biztosít. Az egészségünk szerteágazó támogatása mellett az új alapanyaggal készülő termékünk napi fogyasztása a lehető legkényelmesebb, a semleges, finoman szemcsés por mindenféle italba vagy akár ételekbe is csomósodás nélkül, könnyedén keverhető.

2026. 12. 01.

300 g

2 darabtól3 darabtól
4810 Ft 4710 Ft4810 Ft 4610 Ft

Az emlősök szervezetét felépítő fehérjék legnagyobb részét kollagén típusú fehérjék adják, hiszen a bőr, csont, ízületek, erek, kötőszövetek és különböző szervek jelentős részét ezek alkotják. Idáig a kollagén típusú fehérjék 28 fajtáját azonosították, azonban a szervezetet alkotó kollagének 90%-át egyetlen típus adja, az I-es típusú kollagén fehérje. A kollagén-fehérjék a többi fehérjétől főleg nagyságukban és aminosav-összetételükben különböznek. Ezek szervezetünk legnagyobb méretű fehérjéi. Aminosav-összetételük pedig a többi fehérjéétől abban különbözik, hogy glicin-tartalmuk nagyon magas (~35%), sokkal alacsonyabb az ún. elágazó láncú aminosav-tartalmuk (BCAA: leucin, izoleucin, valin), nem tartalmaznak triptofánt, és cisztein- és metionin-tartalmuk is jóval alacsonyabb. Ezek óriási jelentőségéről hamarosan szó lesz.

A modern nyugati táplálkozásból szinte teljesen hiányoznak a kollagén-fehérjék, hiszen fehérjeforrásaink nagy része színhúsokból származik, és nem a kollagén-tartalmú állati részekből (csont, bőr, ízületek, stb.). Persze, hisz pacalt, kocsonyát, csontlevest, körömpörköltet és hasonlókat manapság egyre ritkábban eszünk. Nagy hiba! Mivel az állati szervezet fehérje-tartalmának is jelentős része kollagén-fehérje, és az őseink illetve a mai vadászó-gyűjtögető népek fehérje-bevitelének szinte teljes egésze állati eredetű, ezért logikus, hogy a fehérje-bevitelük komoly hányada kollagén típusú kellett hogy legyen. Őseink és a mai vadászó-gyűjtögető népek hasznosítottak mindent az állatból, nemcsak a húsát ették meg. Ebből számomra az következik, hogy evolúciónk során a magas kollagénfehérje-fogyasztáshoz adaptálódtunk, ez számunkra az egészséges.

Mire jók tehát a kollagén peptidek:

Bőr és haj

  • Csökkenti a nagyobb ráncok mélységét, és megállítja újabbak kialakulását, kisebb ráncokat segít eltünteti.
  • Fokozza a bőr hidratáltságát és feszességét.
  • Fokozza a bőr kollagén- és elasztin-tartalmát, így a rugalmasságát.
  • Növeli a bőrben mért hemoglobinszintet, tehát javítja a mikrocirkulációt.
  • Csökkenti az arcbőr zsírosságát, így az akné előfordulását, súlyosságát.
  • Vastagabb, sűrűbb hajhoz, gyorsabb hajnövekedéshez segít.
  • Csökkenti a szeborreát (a hajzsírosodást és a korpásodást).
  • Csökkenti a diffúz és férfias típusú hajhullást (férfiaknál és nőknél is).

Továbbiak:

  • Csökkenti az ízületi fájdalmakat.
  • Fokozza az alvás hatékonyságát (a glicin-tartalma miatt).
  • Fokozza a tanulási képességet, az emlékező-, felidéző-képességet stimuláció nélkül (glicin).
  • Fokozza a nagyagyban az új idegsejtek termelődését (erre csak egérkísérletet végeztek).
  • Segíti csökkenteni az étvágyat az emésztőrendszer által termelt hormonok kiegyensúlyozása által.
  • Fokozza a perifériális keringést (fejbőr és ujjak).

Összetevők: kollagén peptidek (hidrolizált marhakollagén).

Adagolás: Napi 10g (1 púpozott evőkanál) fogyasztása javasolt napi 1 vagy 2 alkalommal. Íze nincsen, de enyhe szaga miatt érdemes narancslébe, kakaóba vagy pl. tejszínes-vaníliás italba keveri, melyek remekül elfedik azt.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„GAL Marhakollagén peptidek Klasszik – 300g” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Miért érdemes tőlünk vásárolni?

Title