Biolét Egészségház
Biolét Egészségbolt
Rendelésedet Kecskemét területén díjmentesen eljuttatjuk hozzád. Vásárolj az otthonod kényelméből, biztonságosan.

Dr. Bíró Szabolcs – Vitaminipar

5250 Ft

Készleten (utánrendelhető)

5250 Ft / db

Egy vegyészmérnök bennfentes információi a vitaminokról, ásványi anyagokról, nyomelemekről, ezek különböző molekulaformáiról, biológiai hasznosulásáról.

Készleten (utánrendelhető)

A termék megvásárlásával 105 pontot írunk jóvá a virtuális számládon.
Kategóriák:

Mit tanulhatsz a könyvből és kinek lehet ez hasznos?

Neked szól ez a könyv,

  • ha termékvásárlási döntés előtt állsz, vagy ha meglévő termékeid hatásosságára vagy kíváncsi, és szeretnéd az alapanyagok felől mélyebben megérteni, hogy miért működik, vagy nem működik egy készítmény,
  • ha tudatos vásárló vagy, aki alaposabb ismeretekre vágyik és szeretne átlátni „vitaminipar” marketingszövegein, hogy ne az agyonreklámozott, de legtöbbször gyenge minőségű, hanem valóban jó és hatásos termékeket válassz magadnak és szeretteidnek,
  • ha különböző egészségügyi kihívásokban vagy érintett, és elsősorban természetes, ugyanakkor minőségi megoldásokat keresel a problémáidra,
  • ha gyógyítással foglalkozó szakember vagy (orvos, természetgyógyász, táplálkozás-, és életmód- tanácsadó stb.), aki szeretné mélyebben megismerni a különböző összefüggéseket és a rendelkezésre álló molekulaformák előnyeit/hátrányait, hogy a legjobb termékeket ajánlhasd a klienseidnek,
  • ha kereskedő vagy, és minőségi termékeket szeretnél forgalmazni.

Nem neked szól ez a könyv,

  • ha feltétel nélkül hiszel a gyártói reklámoknak,
  • ha félsz attól, hogy az általad hitelesnek vélt szakértőkben vagy gyártókban megrendül a bizalmad,
  • ha elégedett vagy a jelenleg használt egészségvédő termékeiddel, és nem vagy kíváncsi arra, hogyan választhatnál jobb minőségű termékeket,
  • ha úgy gondolod, hogy a saját egészséged másnak a felelőssége!

Miért gyakorlatias ez a könyv?

Azért, mert tartalmazza:

  • az EU-ban engedélyezett összes vitamin, ásványi anyag és nyomelem elemzését,
  • egy nagyon egyszerű módszert, amivel kizárhatod azokat a termékeket és gyártókat, akik csapnivaló minőséget kínálnak (de azt piros marketingszalaggal átkötve),
  • útmutatókat, hogy mit kell nézni a címkéken, és hogyan kell értelmezni az információkat (mindezt angolul is, hogy az import termékek összetevőit is megértsd),
  • háttérinformációkat a termékek gyártásáról (hogy te is lásd, hogy a svájci és norvég tudósok nem éjszakáznak az egészséged miatt), a megvehető díjakról, a törvényi szabályozás sajátosságairól,
  • számos gyakorlati példát a különböző gyártói csúsztatásokról és a szándékos megtévesztések garmadájáról,
  • …és még sok hasznos dolgot ahhoz, hogy könnyebben választhass olyan étrend-kiegészítőt, amit tényleg szeretnél és jobban láthatóvá váljon, hogy neked kell felelősséget vállalnod a saját egészségedért!

256 oldal / cérnafűzött, keménytáblás
ISBN 978-615-01-1771-3
Kiadás éve: 2021.

1.0. Bevezető, avagy miben egyedi ez a könyv?. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 11
2.0. Szerzői bemutatkozás. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 15
3.0. Útmutató . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .  17
4.0. Gyógyítás vitaminokkal és természetes anyagokkal?. . . . . . . . . . . . . . . . . . 18
4.1. Így működik a rendszer. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 21
5.0. A törvényi szabályozás. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 24
5.1. Étrend-kiegészítők engedélyeztetése és szabályozása. . . . . . . . . . . . . . . . . . . 24
5.2. Kozmetikumok engedélyeztetése és szabályozása. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 25
5.3. Mit nézz a címkén, hogy lásd is a fontos dolgokat?!. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 26
5.4. Állítások megfogalmazása címkén vagy termékleírásban. . . . . . . . . . . . . . . . . 30
5.5. Hatósági ajánlások, avagy mennyit érdemes valamiből szedni?. . . . . . . . . . . . 31
6.0. „Private label manufacturing”, bérgyártás és egyebek. . . . . . . . . . . . . . . . . . 33
6.1. Külföldön gyártott termékek. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 35
6.2. Magyarországon gyártott termékek. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 38
6.3. Premixek. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 39
6.4. A címkékről. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 40
7.0. A hatékony termékválasztás lépései. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 43
7.1. I. Kizárás – zárd ki a csapnivaló minőséget!. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 45
7.1.1. Trükközés a folsavval/foláttal. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 45
7.1.2. Trükközés az oxidokkal. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 46
7.1.3. Trükközés a B12-vitaminnal. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 47
7.1.4. Trükközés az E-vitaminnal. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 47
7.2. II. Kiválasztás – válassz a maradékból!. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 48
7.3. Gyakorlati példák a hatékony termékválasztásra. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 49
8.0. A termékválasztás mérlegelendő paramérei. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 51
8.1. Koncentráció. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 51
8.2. Biológiai hasznosulás. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 52
8.3. Molekulaformák és anyagminőségek. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 53
8.3.1. Őrletek és egyszerűbb kivonatok. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 53
8.3.2. Koncentrátumok. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 56
8.3.3. Standardizált kivonatok. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 57
8.3.4. Tömény hatóanyagok. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 60
8.3.5. Teljesen elreagáltatott anyagok. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 62
8.4. Szintetikus hatóanyagokról. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 65
8.5. Vitaminok, kivonatok és egyéb alapanyagok gyártása és beszerzése. . . . . . . . 67
8.6. Hatóanyagok bejuttatásának formáiról. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 68
8.6.1. Krémek. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 68
8.6.2. Étrend-kiegészítők. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 70
9.0 Fontosabb vitaminok. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .  . . . . 73
9.1. A-vitamin. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 74
9.2. B-vitaminok. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 79
9.2.1. B1-vitamin. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 79
9.2.2. B2-vitamin. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 83
9.2.3. B3-vitamin. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 86
9.2.4. B5-vitamin. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 90
9.2.5. B6-vitamin. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 93
9.2.6. B7-vitamin. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 95
9.2.7. B9-vitamin. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 96
9.2.8. B12-vitamin. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 104
9.2.9. B-vitaminok összegzése. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 108
9.3. C-vitamin. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 109
9.4. D-vitamin. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 116
9.5. E-vitamin. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 124
9.6. K-vitamin. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 131
10.0. Ásványi anyagok és nyomelemek. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 144
10.1. Magnézium. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 148
10.2. Bór. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 171
10.3. Cink. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 173
10.4. Jód. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 179
10.5. Kálium. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 187
10.6. Kalcium. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 189
10.7. Króm. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 198
10.8. Mangán. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 200
10.9. Molibdén. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 202
10.10. Nátrium. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 204
10.11. Réz. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 207
10.12. Szelén. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 212
10.13. Szilícium. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 214
10.14. Vas. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 217
11.0. Egyéb érdekességek. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 223
12.0. Összefoglalás, összegzés. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 229
13.0. Köszönetnyilvánítás. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 232
14.0. Általános jelölések és rövidítések. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 234
15.0. Alapfogalmak. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 235
16.0. Vitaminformák és jelöléseik. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 238
17.0. Vitaminformák és jelöléseik – angolul. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 241
18.0. Felhasznált irodalom. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 244

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Dr. Bíró Szabolcs – Vitaminipar” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Miért érdemes tőlünk vásárolni?

Ezek is érdekelhetnek