window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-Y57Z5RL63P');
WTN Baba-mama multivitamin – 30 adag

WTN Baba-mama multivitamin – 30 adag

14000 Ft

466,66 Ft / adag

Minden, amire várandósság előtt, alatt és után szükséged lehet.

Aktív vitaminok, kitűnő biohasznosulású ásványi anyagok és nyomelemek egyben. Ajánljuk a várandósságra való felkészüléshez, a várandósság időtartama alatt, illetve a baba megszületése után a szoptatás időtartama alatt is.

Miben abszolút előremutató a WTN Baba-mama multivitaminja?

A különböző mikrotápanyagok között gyakran igen erős verseny folyik a felszívódásért és a későbbi hasznosulásért. A legtöbb gyártó csak a szinergiákat hangsúlyozza, de a gyakorlatban meghatározóak az egymást gátló (ún. antagonista) hatások is! A WTN Baba-mama multivitamin más, „hagyományos” multivitaminokkal ellentétben figyel ezekre az antagonista hatásokra! A fejlesztésénél közel ezer tudományosan feltárt kölcsönhatást vettünk figyelembe.

WTN Hatástöbbszöröző Eljárás™-nak neveztük el ezt a módszert, amely értelmében, időben elkülönítve jut a szervezet az egymáshoz képest antagonista hatású mikrotápanyagokhoz, így minimalizálva a felszívódás és a biohasznosulás során fellépő gátló hatásokat. Ez pedig nagymértékben megnöveli az összetevők hasznosulását.

Összességében ez a magyarázat arra, hogy a WTN Baba-mama multivitamin miért négy különböző termékből tevődik össze, a négy termék összetétele miért különböző, és miért kell ezeket időben elkülönítve bevenni (a mi javaslatunk, hogy reggel, délben és este).

Nagy biohasznosulású molekulaformák kiválasztása és használata

Vitaminok
Ha egy vitamint aktív és koenzimformában pótlunk, akkor a hasznosulás gyakorlatilag biztos. Ha a vitamin inaktív formában van, akkor azt a szervezetnek konvertálnia kell, amihez további anyagok egyidejű jelenlétére van jellemzően szükség. A végeredmény megjósolhatatlan, hiszen ha a konverzióhoz szükséges bármely enzim, ásványi anyag, nyomelem stb. hiányzik a szervezetünkből (vagy a szervezetünk máshogy priorizál, és nem ehhez, hanem egy másik folyamathoz használja fel a nyomelemkészletét), akkor ez a vitaminkonverziós folyamat nem fog megvalósulni. Egy amerikai orvos szavaival élve, ilyen esetben pl. az inaktív B-vitaminokat tartalmazó étrend-kiegészítő, csak a fogyasztójának a vizeletét drágítja.

Összességében elmondható, hogy a szervezetünket tehermentesíthetjük azáltal, hogy aktív vitaminokat biztosítunk számára. Az inaktív vitaminok aktívvá alakításának kritériumai mellett a felszívódás minőségét is szükséges figyelembe vennünk. Pl. egy gyulladt bélrendszer esetén csökkenhet a felszívódása a makro- és mikrotápanyagoknak, ezáltal csökkenhet az inaktív formában szedett vitaminkészítmények alapvetően alacsony hasznosulása is. Mindenképpen érdemes aktív formájú anyagokat bevinni kiváltképp akkor, ha már valamilyen egészségügyi probléma fennáll.

Ásványi anyagok és nyomelemek
Az ásványi-anyag és nyomelempótláshoz sokféle jól hasznosuló molekulaforma közül lehet választani. Mi olyan formákat választottunk, amelyek, többségében aminosavakkal (főleg a glicinnel) alkotott vegyületek, így a felszívódás után, amikor a molekula kettéhasad, a szervezetre jótékony hatással vannak ezek a molekularészek is, ráadásul ezek az aminosav komplexek a feszívódás során fehérjeként azonosítódnak és többek között ezért sem versenyeznek más mikrotápanyagokkal.

Természetesen kerültük a gyengén hasznosuló szervetlen vegyületeket, de az olyanokat is, amelyek ugyan népszerűek, de már közepes koncentrációban is hasmenést okozhatnak (pl. citrátok). Nem használtunk glükonátokat, pikolinátokat sem, mivel ezek nagyon stabil molekulák, ezért a szervezet gyengén tudja csak hasznosítani őket!

Bomlási folyamatok a multivitaminokban – gyakoribb, mint gondolnád!

Érdemes tudni, hogy amikor egy kapszulában/tablettában együtt van több anyag és ezek nem elég stabilak, akkor tárolás során bomlási reakciók játszódnak le, amelyek végeredményeképpen a vitaminok egy része jellemzően elbomlik. A bomlási reakciókhoz vízre és oxigénre van szükség (amitől nem véd egyetlen kapszulahéj sem), illetve valamilyen fémre, mint katalizátorra. A nyomelemek, ásványi anyagok pedig tökéletes katalizátorok lehetnek.

Konkrét példa erre, hogy az aszkorbinsav formájú C-vitamin, ami ilyen bomlási reakciókat indít el. Az ok, amiért a multivitaminok többségében mégis aszkorbinsav található, az az olcsó árban keresendő.

A WTN Baba-mama multivitaminban mi nem használtunk semmilyen, reakcióképest formát, pl. aszkorbinsav helyett teljesen elreagáltatott magnézium-aszkorbátot tettünk.

Összességében tehát ebből a szempontból erősen megkérdőjelezhető azoknak a multivitaminoknak a minősége, amelyek pl. aszkorbinsav formában tartalmazzák a C-vitamint, pláne, ha a gyártástól számítva több hónap, vagy akár év is eltelt.

Összetevők (reggeli kapszula): kolin-bitartarát, krómos élesztő, magnézium-L-laktát, szelénes élesztő, magnézium-glicinát, mezei zsurló kivonat, kalcium-D-pantotenát, pantetin, magnézium-aszkorbát, nátrium-borát, piridoxál-5-foszfát, réz-glicinát, aszkorbil-palmitát, spenót kivonat, myo-inozitol, niacin, inozitol-hexanikotinát, cink-glicinát, tiamin-pirofoszfát-klorid, riboflavin-5’ nátriumfoszfát, retinil-palmitát, glükózamin folát só (L-5-MTHF), nátrium-molibdát, metil-kobalamin, adenozil-kobalamin, D-biotin.

Összetevők (reggeli folyadék): tisztított víz, bio glicerin, magnézium-aszkorbát, magnézium-L-laktát, kevert tokoferolok, gliceril citrát, gliceril laktát, gliceril linoleát, gliceril oleát, lecitin, all transz menakinon-7, aszkorbil-palmitát, pantetin, kevert tokotrienolok, myo-inozitol, bio narancsolaj, tiamin-pirofoszfát-klorid, niacin, inozitol-hexanikotinát, kalcium-D-pantotenát, szelénes élesztő, nátrium-borát, réz-glicinát, kolekalciferol, riboflavin-5’ nátriumfoszfát, xanthán gumi, szódabikarbóna, glükózamin folát só (L-5-MTHF), retinil-palmitát, D-biotin, L-lizin, metil-kobalamin, adenozil-kobalamin.

Összetevők (déli kapszula): bio barnamoszat, magnézium-aszkorbát, aszkorbil-palmitát, mikroalga kivonat, acerola kivonat, kolin-bitartarát, cink-glicinát, cékla kivonat, krómos élesztő, magnézium-glicinát, szelénes élesztő, piridoxál-5-foszfát, guava gyümölcs kivonat, myo-inozitol, réz-glicinát, mezei zsurló kivonat, nátrium-borát, niacin, inozitol-hexanikotinát, pantetin, kalcium-D-pantotenát, tiamin-pirofoszfát-klorid, riboflavin-5’ nátriumfoszfát, retinil-palmitát, glükózamin folát só (L-5-MTHF), nátrium-molibdát, metil-kobalamin, adenozil-kobalamin, D-biotin.

Összetevők (esti kapszula): magnézium-glicinát, mikroalga kivonat, magnézium-L-laktát, myo-inozitol, krómos élesztő, szelénes élesztő, piridoxál-5-foszfát, magnézium-aszkorbát, guava gyümölcs kivonat, cékla kivonat, bio barnamoszat, retinil-palmitát, cink-glicinát, aszkorbil-palmitát, réz-glicinát, mezei zsurló kivonat, nátrium-borát, niacin, inozitol- hexanikotinát, pantetin, kalcium-D-pantotenát, kolin-bitartarát, tiamin-pirofoszfát-klorid, riboflavin-5’ nátriumfoszfát, nátrium-molibdát, glükózamin folát só (L-5-MTHF), metil-kobalamin, adenozil-kobalamin, D-biotin.

Aktív komponensek koncentrációja (WTN Baba-Mama multivitamin)

Napi adagban

A-vitamin (retinil-palmitátból): 1500 NE / 454 mcg RE
B1-vitamin (tiamin-pirofoszfát-klorid): 8 mg
B2-vitamin (riboflavin-5’ nátriumfoszfát): 6 mg
B3-vitamin: 18 mg
– Niacinból: 10 mg
– Inozitol-hexanikotinátból: 8 mg
B5-vitamin: 80 mg
– Pantetinből: 50 mg
– Kalcium-D-pantotenátból: 30 mg
B6-vitamin (piridoxál-5-foszfátból): 30 mg
B7-vitamin (D-biotin): 600 mcg
B9-vitamin (L-5-MTHF, glükózamin folát só): 700 mcg
B12-vitamin: 180 mcg
– Metil-kobalaminból: 110 mcg
– Adenozil-kobalaminból: 70 mcg
Bór (nátrium-borátból): 2 mg
C-vitamin: 484 mg
– Teljesen elreagáltatott magnézium-aszkorbátból: 374 mg
– Aszkorbil-palmitátból: 85 mg
– Acerola cseresznye kivonatból: 25 mg
D3-vitamin (kolecalciferol): 4000 NE
E-vitamin: 82,5 mg / 15,8 mg Alfa-TE**
Tokoferolok: 70,0 mg / 14,3 mg Alfa-TE**
– D-alfa-tokoferol: 8,9 mg / 8,9 mg Alfa-TE**
– D-béta-tokoferol: 1,5 mg / 0,8 mg Alfa-TE**
– D-gamma-tokoferol: 41,1 mg / 4,1 mg Alfa-TE**
– D-delta-tokoferol: 18,5 mg / 0,6 mg Alfa-TE**
Tokotrienolok: 12,5 mg / 1,48 mg Alfa-TE**
– D-alfa-tokotrienol: 4,8 mg / 1,5 mg Alfa-TE**
– D-béta-tokotrienol: 0,5 mg / 0,0 mg Alfa-TE**
– D-gamma-tokotrienol: 5,6 mg / 0,0 mg Alfa-TE**
– D-delta-tokotrienol: 1,6 mg / 0,0 mg Alfa-TE**
K2-vitamin (100% transz menakinon-7, MK-7): 100 mcg
Cink (teljesen elreagáltatott cink-glicinátból): 15 mg
Jód (organikus barnamoszatból): 230 mcg
Króm (inaktivált krómos élesztőből): 100 mcg
Magnézium: 264 mg
– Teljesen elreagáltatott magnézium-biszglicinátból: 151 mg
– Teljesen elreagáltatott magnézium-L-laktátból: 87 mg
– Teljesen elreagáltatott magnézium-aszkorbátból: 26 mg
Molibdén (nátrium-molibdátból): 75 mcg
Réz (teljesen elreagáltatott réz-biszglicinátból): 1,5 mg
Szelén (inaktivált szelénes élesztőből): 150 mcg
Szilícium (mezei zsurló kivonatból): 15 mg
DHA (dokozahexaénsav, mikroalgából): 170 mg
Kolin (kolin-bitartarátból): 353 mg
Myo-inozitol: 150 mg
WTN FitomátrixTM: guava levél és gyümölcs 10:1 koncentrátumok, spenótlevél 10:1 koncentrátum, cékla 5:1 koncentrátum.: 91 mg

**Alfa-tokoferol ekvivalens.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„WTN Baba-mama multivitamin – 30 adag” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Miért érdemes tőlünk vásárolni?

Title