Az olajok már az ókori birodalmak életében is jelentős szerepet töltöttek be, melyeket szakrális és étkezési célra is használtak. Folyamatosan kutattak olyan növények után, amelyek a hidegebb időjárással is megbirkóznak, így találtak rá a mandulára is. A rózsafélék családjába tartozó csonthéjas kivonata az idők során kivívta magának azt, hogy az egyik leggyakrabban használt konyhai alapanyagként tartsák számon.
A Nature Cookta Mandulaolaj különleges kiegészítője lehet olyan desszerteknek, amelyekhez illik a csonthéjas termés íze. Pralinék, sütemények és marcipánok kitűnő hozzávalója, de saláták ízesítésére is kiváló. A paleolit táplálkozásban is jelentős szerepet betöltő alapanyag sütéshez is tökéletesen alkalmas.
A Nature Cookta Mandulaolaj enyhén édes íze nagyon jól passzol a hallal, csirkével és a kacsával is. Ezt az összetevőt használjuk fel, ha gyümölcssalátákat vagy a keleti konyha ételeit szeretnénk elkészíteni. A desszertek, mártások, pácok, hideg levesek, szószok és dipek elengedhetetlen hozzávalója.
Száraz, hűvös helyen tartandó! Figyelem! A mandulaolaj fogyasztása nem javasolt a diófélékre érzékenyeknek!
Értékelések
Még nincsenek értékelések.