A konjac-glükomannánt a keleti konyha már ősidők óta alkalmazza és használja ételeiben. Termesztése legfőképpen Dél-Kelet Ázsiában és Amerikában zajlik olyan helyeken, ahol a legminimálisabb a környezetszennyezés vagy a levegő szennyeződése. Erre a legmegfelelőbb hely a 800 méteres magasságokban található szubtrópusi hegyvidéki és dombvidéki levegő. A Nature Cookta Konjac liszt különlegessége legfőbb alkotóelemében, a glükomannánban rejlik, amely kiváló vízmegkötő képességgel rendelkezik. Gazdaságos választás a főzelékeink, mártásaink sűrítésére; tésztáink, desszertjeink állagának javítására.
Fontos tudnivaló, hogy a vele való sűrítéskor a konjac lisztet először hideg vízzel keverjük el, majd azonnal öntsük a forró ételhez, megakadályozva ezzel azt, hogy összecsomósodjon az ételben a konjac-glükomannán. Kiváló állagú tésztákat kaphatunk, ha bármilyen magliszthez egy teáskanál Nature Cookta Konjac lisztet keverünk. Alkalmazásával a desszertek, pudingok, zselék tökéletes állagúak lesznek, a süteményeknek pedig lágyabb textúrát kölcsönöz. Gazdaságossága annak köszönhető, hogy a nagyfokú sűrítőképesség miatt a készített finomságokhoz már egy kevés alapanyag is elegendő.
A konjac liszt szárazon, magában történő fogyasztása elégséges folyadék hiányában nyelési nehézségeket okoz!
Értékelések
Még nincsenek értékelések.