A köles magjai enyhén édes ízűek. Az egyik legősibb kultúrnövény, termésének fogyasztása hazánkban a középkorban volt népszerű. A kenyérgabonák azért tudták háttérbe szorítani, mivel sikérmentes, így a belőle készített kenyerek nem keltek elég magasra. Napjainkban pont ez a tulajdonsága, amely miatt a lisztérzékenyek konyhájában is olyan fontos szerepet tölthet be. A kifejezetten sószegény Nature Cookta Gluténmentes Köleslisztet tisztított, hántolt kölesből nyerik. Elsősorban pékáruk készítésre ajánlott a halványsárga színű alapanyag.
Semleges íze miatt sós és édes ételekhez egyaránt használható. Nagyon finom rétest, kekszet, kürtőskalácsot készíthetünk belőle. Az édességeknél mák, méz, kókusz és aszalt gyümölcsök is passzolnak hozzá. Sós finomságoknál pedig a gyömbér, koriander, bazsalikom és majoránna is javasolt. Készítsünk a Nature Cookta Gluténmentes Kölesliszt felhasználásával perecet, pitát, lángost vagy pizzatésztát egyaránt.
Fénytől, nedvességtől védett, száraz, hűvös helyen tárolandó.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.