A Nature Cookta Gluténmentes Hajdinaliszt élelmi rostban gazdag alapanyag, nem csak a lisztérzékenyek, hanem a Candida diéta szerint étkezőknek is gazdagíthatja konyháját.
A szív alakú levelekkel és gúla alakú terméssel rendelkező növény a tatárok közvetítésével jutott el hazánkba. Őshazája Közép-Ázsia. A gabonafélék több okból is háttérbe tudták szorítani: nehezen hántolható növény, melynek a terméshozama is kicsi. Továbbá mivel sikérmentes, így a hajdinából készített kenyerek nem emelkedtek fel olyan magasra, mint a gabonafélékkel készítettek. Értékes beltartalma azonban újra előhívta használatát. Karakteres íz és illat jellemzi, már az első találkozás eldöntheti, hogy nagyon kedvelt vagy kevésbé népszerű alapanyag lesz konyhánkban. A Nature Cookta Gluténmentes Hajdinaliszt tisztított, hántolt hajdinából készül. Ezt az őrleményt használhatjuk ételek sűrítésére, sós és édes finomságokhoz egyaránt, legyen szó egy lasagne vagy éppen bejgli készítéséről. Nagyon fontos, hogy tésztákhoz maximum 30-50%-ban adagoljunk belőle. Nem csak jellegzetes lesz a készített ételek íze, hanem a színűk is eltérhet a szokásostól.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.