Natur Tanya Solar vitamin barnító napozóvitamin – 30db

Natur Tanya Solar vitamin barnító napozóvitamin – 30db

4590 Ft

153 Ft / db

Napozóvitamin a bőr pigmentációjához, egészséges állapotának fenntartásához és a sejtek védelméhez!

A 13 komplex összetevőt koncentráló Natur Tanya SOLAR VITAMIN-t mindazok számára ajánljuk, akik napozás nélkül szeretnék bőrüket sötétebb és egészségesebb pigmentációhoz juttatni, vagy szoláriumozás és napozás mellett, tartós barna bőrszínt elérni. Az összetevők fokozzák a bőr és szemek védelmét és támogatják a bőr és szemek egészségét a károsító UV sugarak ellen.

30 db (30 napra elegendő mennyiség)

2 darabtól3 darabtól
4590 Ft 4520 Ft4590 Ft 4450 Ft

A Natur Tanya SOLAR VITAMIN termékfejlesztése során kiemelt figyelmet fordítottak arra, hogy a termék a karotinoidokat természetes és ne szintetikus forrásból tartalmazza!

A paradicsom fő színező alkotórésze a likopin, éppen ezért esett a választásu a paradicsom héjából extraktált likopinre. A luteint főként ehető gyümölcsök és növények extrakciójával állítják elő. A termék a nagyvirágú bársonyvirág 2 féle kivonatát tartalmazza, standardizált 20% lutein és 10% zeaxanthin tartalommal. Az imént említett összetevők színe a sárga, a narancssárga, a barna, és a piros színárnyalataival rendelkeznek.

Milyen hatásai vannak az UV-sugárzásnak?

 1. Negatív hatások (akkut)
  A bőr
  Az ultraibolya sugárzás (~295 – 400 nm) hatására bőrleégés következik be, amely általában 24 órával később éri el a legnagyobb értékét. Ezt a hatást elsősorban az UV-B komponens váltja ki (~295 – 315 nm), amely a megnövekedett véráramlással kapcsolatos jelenség. Ebben az állapotban megnövekszik a bőr érzékenysége a hőmérsékleti és a mechanikai ingerek hatására, a bőrleégés beépül a bőrbe, az elhalt hámsejtek jelenlétét nevezzük a Nap által leégetett sejteknek. Az UV-sugárzás hatása után néhány nappal késleltetett melanogenesis (bőrbarnulás) keletkezik a bőrtípustól függően és a bőrpírhoz hasonlóan az UV-B sugárzás okozza első sorban. Ez a melanocita festéksejtekben lejátszódó melanin szintézis eredménye; a felhámban (epidermis) található speciális pigmentet termelő sejtek melanint juttatnak a hámsejtekbe. A Nap ultraibolya sugárzásának az UV-A tartalma viszonylag kisebb mértékben okozza a bőrpirosodást és a bőrbarnulást. Az UV-B sugárzás által kialakult barnaság védi a bőrt a lepirulás ellen, de ez a fotovédelem gyenge, a 2-es, 3-as védelmi faktorú naptej hatásával azonos. A Nap ultraibolya sugárzásának hatására súlyosbodnak bizonyos bőrbetegségek, és a sugárzás kiváltja a bőr fényérzékenységét az általánosan alkalmazott ultraibolya sugárzást elnyelő gyógyszerek és időszerűen használt kémiai anyagok hatására. Továbbá, széles skálája létezik a szerzett és a genetikai eredetű, fény hatására kialakuló bőrbetegségeknek (photodermatoses), amelyet az ultraibolya sugárzás és a látható sugárzás vált ki. A bőrre ható ultraibolya sugárzás elnyomhatja a sejt-közvetítésű immunitást.
  A szemek és a sugárhatás
  A szemeinket érő nagy mennyiségű UV rövid- és hosszú távú károsító hatást fejt ki. Sok szembetegség hátterében az UV-sugárzás áll. Az ultraibolya sugárzás egyetlen akkut klinikai hatása a photokeratitis, amit hóvakságnak vagy a hegesztők betegségének is neveznek. Ezt az UV-C és UV-B sugárzás által kiváltott, corneal epithelium fájdalmas, átmeneti megégése okozza. Jellemzően 6-12 órával a sugárhatás után jelentkezik és a betegség 48 órán belül lezajlik. Ezt úgy is tekinthetjük, mint a szemnek a Nap által kiváltott megégését.
  Negatív hatások (krónikus)
  Bőrdaganat (nem-melanoma bőrrák, melanoma bőrrák)
  Napfénykárosodás miatti korai bőröregedés
  A napsugárzás megnöveli a szemlencse szürkehályog kialakulásának a kockázatát
 2. Pozitív hatások
  A Nap UV-B sugárzásának a hatása váltja ki a D-vitamin szintézisét, ami alapvetően szükséges az izmok és a csontok egészségéhez

Összetevők: L-tirozin (kukoricából fermentált), növényi kapszulahéj (hidroxipropil-metil-cellulóz), kalcium-L-aszkorbát, tömegnövelő szer (mikrokristályos cellulóz), zöld tea [Camellia sinensis (L.) Kuntze] levél kivonat, paradicsom (Lycopersicon esculentum L.) gyümölcslé por, cink-biszglicinát, DL-alfa-tokoferil-acetát, csomósodást gátló anyagok (szilícium-dioxid, zsírsavak magnéziumsói), réz-biszglicinát, béta-karotin, L-szelenometionin készítmény [kalcium-foszfátok, szerves szelén (Selenium SeLECT®-L-szelenometionin)], nagyvirágú bársonyvirág (Tagetes erecta L.) kivonat – standardizált luteinnel, nagyvirágú bársonyvirág (Tagetes erecta L.) kivonat – standardizált zeaxanthinnal, mangán-biszglicinát, D-biotin, színezék [(likopin) – piros paradicsomból].

Adagolási javaslat: napi 1 kapszula.

Hatóanyagok 1 kapszulában:
Fermentált L-tirozin (természetes, kukorica forrásból) 200 mg
Paradicsom por 50 mg
Nagyvirágú bársonyvirág kivonat 10 mg
– amelyből standardizált lutein 2 mg
Nagyvirágú bársonyvirág kivonat 10 mg
– amelyből standardizált zeaxanthin 1 mg
Zöld tea levél kivonat 57,2 mg
– amelyből standardizált polifenol 54,34 mg
– amelyből 85% katekinek 48,62 mg
– amelyből 70% epigallokatekin-gallát (EGCG) 40 mg
A-vitamin (béta-karotin forrásból) 2500 mcg
E-vitamin 12 mg
C-vitamin (kalcium-L-aszkorbátból – gyomorkímélő) 80 mg
Biotin 50 μg
Szerves cink (cink-biszglicinátból) 10 mg
Szerves réz (réz-biszglicinátból) 5 mg
Szerves mangán (mangán-biszglicinátból) 1 mg
Szerves szelén [L-szelenometioninból (Selenium SeLECT®)] 55 μg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Natur Tanya Solar vitamin barnító napozóvitamin – 30db” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Miért érdemes tőlünk vásárolni?

Title