Biolét Egészségház
Biolét Egészségbolt

Natur Tanya Magnézium aktív B6-vitaminnal – 30db

2350 Ft

78,33 Ft / db

Világszabadalommal védett, jól hasznosuló magnézium-biszglicinát-kelát, a B6-vitamin metabolikusan aktív formájával (piridoxál-5’-foszfát) dúsítva, növényi kapszulahéjban, laktóz és gluténmentesen. A vegán formula az újgeneráció magnézium készítménye.

Mindazok számára ajánlott

 • akik fokozott mentális és fizikális megterhelésnek vannak kitéve
  Napjaink felgyorsult életmódja egyre több kihívás elé állít minket. Életkortól függően mindannyian próbáljuk a lehető legjobb formánkat nyújtani a munkahelyi környezetben, az iskolában, különböző sporttevékenységek során, vagy a mindennapok egyéb más területein is.
 • akik csökkenteni szeretnék a fáradtság és kifáradás érzését
  Előfordul viszont, hogy a felgyülemlő feladatok, és az állandó rohanás hatására fáradtabbak, kimerültebbek leszünk.  Mindezen stresszhelyzetek, valamint az alacsony magnéziumbevitellel járó állapotok (pl. fogyókúra, szigorú diéta) következtében szervezetünk magnéziumszintje lecsökkenhet.

A magnézium és az aktív B6-vitamin egymás hatását kiegészítve hozzájárul:

 • A FÁRADTSÁG ÉS A KIFÁRADÁS CSÖKKENTÉSÉHEZ
 • AZ IDEGRENDSZER EGÉSZSÉGES MŰKÖDÉSÉHEZ
 • ÉS A NORMÁL PSZICHOLÓGIAI FUNKCIÓ FENNTARTÁSÁHOZ

A magnézium több, mint 300 enzim működéséhez szükséges, hozzájárul a NORMÁL IZOMMŰKÖDÉSHEZ, a B6-vitamin részt vesz a NORMÁL ENERGIATERMELŐ ANYAGCSEREFOLYAMATOKBAN.

A stresszes és túlhajszolt életmód és a kimerültség miatt az éjszakai alvásminőségünk is jelentősen romolhat, ezért az immunrendszerünk is legyengülhet. Az aktív B6-vitamin HOZZÁJÁRUL AZ IMMUNRENDSZER EGÉSZSÉGES MŰKÖDÉSÉHEZ.

Sport és magnézium

A szervezetünk teljes magnéziumtartalmának kb. 30%-a az izomban található. Kimerítő fizikai aktivitás közben jelentős mennyiségi verejtéket és ezzel értékes ásványi anyagokat, elektrolitokat veszthetünk, többek között magnéziumot, amely az emberi testben a 4. legnagyobb mennyiségben előforduló esszenciás minerália (és 2. leggyakrabban előforduló sejten belüli kation), ezért ebben az esetben fontos gondoskodni a megfelelő magnéziumellátottságról.

A magnézium hozzájárul az ELEKTROLIT EGYENSÚLY FENNTARTÁSÁHOZ. Köztudott tény, hogy versenysportolóknál gyakran jelentkezhetnek izomgörcsök kimerítő edzések és versenyek során. Viszont a hétköznapok során is elég egy rossz mozdulat és ugyanúgy jelentkezhet kellemetlen lábizomgörcs, amelynek hátterében magnéziumhiány vagy éppen nem megfelelő hidratáltsági állapot állhat.

Magnézium biszglicinát mellé aktív B6-vitamin!

A B6-vitaminnak több formája ismert. Termékünk a B6-vitamin aktív piridoxál-5’-foszfát formáját (P-5-P vagy másnéven PLP) tartalmazza. 

A B6-vitamin közismert piridoxin formájával szemben, a piridoxál-5’-foszfát sokrétű biológiai funkciót tölt be az emberi szervezetben; példaként említve, kofaktorként több, mint 100 enzim működéséhez szükséges. Az aktív P-5-P jelentősége abban is áll, hogy az EFSA (Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság), a B6-vitamin státusz becslésére a plazma P5P koncentrációját tartja az egyik fő indikátornak. Ez az egyetlen olyan biomarker, amely leginkább tükrözi a B6-vitamin szöveti raktárait. Az aktív B6-vitamin a NAPI BEVITELI REFERENCIA ÉRTÉK (NRV) 100%-ÁT TARTALMAZZA.

A B6-vitamin piridoxin-HCl formában való túlzott mennyiségben történő bevitele idegrendszeri károsodást okozhat, valamint kedvezőtlenül befolyásolhatja a motoros és érzékszervi funkciót. Termékünk piridoxál-5-foszfátot tartalmaz, amely nem okoz a piridoxin HCl által kiváltott klinikai tüneteket.

9 ok a magnézium mellett

 1. Javítja az inzulin hatékonyságát
 2. Támogatja a szív és keringés egészségét
 3. Szerepet vállal a vérnyomáscsökkentésben
 4. Vérrög ellenes, és tágítja a koszorúeret
 5. Oldja a feszültség érzését és ingerlékenységet
 6. Enyhíti a Fibromyalgia tüneteit
 7. Enyhíti a PMS tüneteket és az asztmás rohamokat
 8. Megelőzi a cukorbetegséggel járó szövődményeket
 9. Nélkülözhetetlen az aktív D-vitamin szint növeléséhez

9 ok a B6-vitamin mellett

 1. Védi az erek falát, megelőzi a szívroham vagy a stroke kockázatát
 2. Támogatja az agyműködést és az idegrendszer megfelelő működését
 3. Fontos szerepet játszik a szerotonin és a noradrenalin hormonok termelésében
 4. Részt vesz a depresszió, a fájdalom, a fáradtság és a szorongás megelőzésében
 5. Védi a szemek egészségét, megelőzi a szem rendellenességeit és a látásvesztést
 6. Csökkentheti a reumás ízületi gyulladás tüneteit
 7. Hozzájárul a magas vérnyomás csökkentéséhez
 8. Enyhíti a PMS tüneteit, mint a mellfájás, hányinger, görcsök, fejfájás, pattanások
 9. Elősegíti a szervezet melatonin termelését, ami segít elaludni

Összetevők: pufferelt Albion™ magnézium-biszglicinát, növényi kapszulahéj (hidroxipropil-metil-cellulóz), csomósodást gátló anyag (zsírsavak magnéziumsói), piridoxál-5’-foszfát (aktív B6-vitamin).

Adagolási javaslat: Napi 1 tabletta, bő vízzel lenyelve.

Hatóanyagok a napi adagban (1 kapszula)
Magnézium (Albion™ pufferelt magnézium-biszglicinátból) 100 mg
B6-vitamin (piridoxál-5’-foszfátból) 1,4 mg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Natur Tanya Magnézium aktív B6-vitaminnal – 30db” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Miért érdemes tőlünk vásárolni?

Ezek is érdekelhetnek

Title