window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-Y57Z5RL63P');
Natur Tanya Fermentált laktáz enzim laktózemésztési panaszokra – 60db

Natur Tanya Fermentált laktáz enzim laktózemésztési panaszokra – 60db

2490 Ft

41,5 Ft / db

Fermentációval készült mikrogranulált Tolerase® L laktáz enzim, laktózemésztési nehézségben szenvedők számára. A Tolerase® L laktáz enzim alacsony pH (savas közeg) melletti aktivitása miatt, különösen hatékonnyá teszi. A gyomor savas közegével szemben igencsak ellenálló, ezáltal könnyedén el tud jutni a vékonybélbe, ahol a laktóz emésztése történik. 1 rágótablettában 4500 fccu laktáz enzim található, amely 10g tejcukor (laktóz) lebontására (kb. 2 dl tehéntej) elegendő mennyiség. A termékünkben levő laktáz enzim által kifejtett enzimatikus reakció lényegében megegyezik az emberben természetesen jelen lévő gasztrointesztinális laktázokéval. 3 éves kortól fogyasztható!

60 db (12 - 60 napra elegendő mennyiség)

2 darabtól3 darabtól
2490 Ft 2440 Ft2490 Ft 2390 Ft

Mi az a laktóz? Mi az a laktózérzékenység?

A laktóz egy, a tejtermékekben természetesen jelen levő tejcukor. A laktózt a laktáz enzim emészti glükózzá és galaktozzá, melyek felszívódnak a véráramba. A laktózintoleráns egyének hiányt szenvednek ebből az enzimből, ennek eredményeképp nem képesek a laktózt teljes mértékben megemészteni. Ha az emésztés nem kezdődik el a gyomorban, akkor a laktóz eljut a vastagbélbe, ahol a vastagbél flórája lebontja.

A keletkező melléktermékek a laktóz intolerancia tüneteit okozzák, köztük hasmenést, hasi görcsöket, gázosodást és hányingert és émelygést. Sajnos, amikor a laktózintoleránsok abbahagyják a tejtermékek fogyasztását, akkor kalciumbevitelük alacsonyabb lesz, ami nem csak csontjaik, de általános egészségükre nézve is kockázatos.

Milyen fajtái vannak a laktózintoleranciának, és milyen gyakorisággal fordul elő?

  • Primer laktázhiány: veleszületett formája ritka kórkép, csecsemőkorban kerül megállapításra. A késői, felnőttkori formája során, normál vékonybél nyálkahártya mellett a laktáz enzim aktivitása az életkor emelkedésével fokozatosan csökken. Elnevezésével ellentétben már 3-5 éves korban is jelentkezhetnek a tünetek. Az életkor előrehaladtával és az elfogyasztott laktóz mennyiségétől függően a panaszok fokozódhatnak.
  • Szekunder laktázhiány: azaz a szerzett csökkent tejcukor emésztés, bélbetegségekben alakul ki, hiszen a laktáz enzim a vékonybélben termelődik. Ezen esetekben a mikrobolyhok csúcsi részén levő, külső hatásokra könnyen sérülő laktáz enzim működése csak a károsító tényezők megszűnését követően áll helyre. A károsodás hátterében gyulladásos bélbetegségek, lisztérzékenység, ételallergia, gyógyszerek, besugárzás és kemoterápia hatása is állhat. Sibo esetén is gyakori a másodlagos laktózintolerancia.

A Tolerase® L fermentált laktáz enzim lehetőség a tejtermékek élvezetének szabadságára.

Összetevők: tömegnövelő szerek (szorbit, mikrokristályos cellulóz), mikrogranulált Tolerase® L laktáz enzim készítmény [maltodextrin, laktáz enzim (béta-galaktozidáz- Aspergillus oryzae forrásból)], nátrium-klorid (só)], csomósodást gátló anyag (zsírsavak magnéziumsói). *5 rágótablettára vonatkoztatva

Adagolási javaslat: Napi 1-5 rágótabletta, lehetőleg közvetlenül étkezés előtt elrágva vagy bő vízzel lenyelve. A laktáz enzimet minden laktóztartalmú étkezéshez javasolt fogyasztani. A laktáz szupplementáció adagjának megváltoztatására lehet szükség, a laktóztartalmú élelmiszerek fogyasztásától és az egyéni érzékenységtől függően.

Hatóanyagok 1 rágótablettában:
Tolerase® L laktáz enzim 4500 FCCU (18,4 mg)

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Natur Tanya Fermentált laktáz enzim laktózemésztési panaszokra – 60db” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Miért érdemes tőlünk vásárolni?

Title