Biolét Egészségház
Biolét Egészségbolt

Caleido 5-HTP depresszió és szorongás esetére – 60db

3290 Ft

54,83 ft / db

Az 5-hidroxi-triptofán (5-HTP) egy aminosav, amelyet a szervezet természetes módon állít elő, és a szervezet szerotonin termelésére használja fel. A szerotonin egy kémiai hírvivő, amely jeleket továbbít az idegsejtek között. Az alacsony szerotoninszint depresszióhoz, szorongáshoz, alvászavarokhoz, súlygyarapodáshoz és egyéb egészségügyi problémákhoz köthető, ezért a szervezet szerotonintermelésének fokozása számos előnnyel járhat.

2025. 02. 28.

60 db (60 napra elegendő mennyiség)

2 darabtól3 darabtól
3290 Ft 3220 Ft3290 Ft 3140 Ft

Az 5-HTP Segíthet a depresszió leküzdésében, a szerotoninszint növelésével

Alaposan tanulmányozták az 5-HTP hatásait a depresszió tüneteire. Míg a depresszió pontos oka nagyrészt ismeretlen, egyes kutatók úgy vélik, hogy a szerotonin-egyensúly hiánya olyan módon befolyásolhatja a hangulatot, hogy depresszióhoz vezet.

Úgy gondolják, hogy az 5-HTP-kiegészítők a szerotoninszint növelésével kezelik a depressziót. Valójában számos kis tanulmány kimutatta, hogy az 5-HTP csökkentette a depresszió tüneteit. Azonban ezek közül kettőben nem használtak placebót összehasonlítás céljából, ami korlátozta az eredmények megbízhatóságát. Hasonlóképpen egy másik elemzés arra a következtetésre jutott, hogy az 5-HTP segíthet a depresszió kezelésében.

A kutatások nagy része azonban azt sugallja, hogy az 5-HTP potenciális antidepresszáns hatása erősebb, ha más anyagokkal vagy antidepresszáns gyógyszerekkel kombinálják, mint ha önmagukban alkalmaznák őket. Ezen túlmenően számos vélemény arra a következtetésre jutott, hogy további, jó minőségű vizsgálatokra van szükség ahhoz, hogy az 5-HTP-t a depresszió kezelésére ajánlják.

Az 5-HTP-kiegészítők növelik a szerotoninszintet a szervezetben, ami csökkentheti a depresszió tüneteit, különösen, ha más antidepresszáns anyagokkal vagy gyógyszerekkel együtt alkalmazzák, ennek ellenére további kutatásokra van szükség.

Összetétel: griffonia (griffonia simplicifolia); térfogatnövelő szer (mikrokristályos cellulóz); csomósodást gátló anyag (magnézium-sztearát, szilícium-dioxid); kapszulahéj (hidroxi-propil-metil-cellulóz)

Adagolás: 1 kapszula naponta

Aktív hatóanyagok 1 kapszulában:
5-HTP 75mg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Caleido 5-HTP depresszió és szorongás esetére – 60db” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Miért érdemes tőlünk vásárolni?

Ezek is érdekelhetnek

Title